voetbalzone

'Ramos? Hummels? Geen probleem, dat maak je al vanaf Onder-14 mee'

Daniel Cabot Kerkdijk26 okt 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2015, 23:10
Advertentie

Manchester United werd in aanloop naar het huidige seizoen continu met verdedigers als Sergio Ramos en Mats Hummels in verband gebracht. Ramos tekende uiteindelijk een nieuw contract met Real Madrid en de Duits international benadrukte dat hij niet van plan was om Borussia Dortmund te verlaten. Phil Jones zat er sowieso niet mee.

voetbalzone

Hoewel Manchester United in de zomermaanden met tal van voetballers in verband werd gebracht, kwam er uiteindelijk geen enkele centrumverdediger. "Dit is Manchester United. Deze club zal altijd aan voetballers worden gelinkt. Ramos? Hummels? Geen enkel probleem. Dat maak je al vanaf de Onder-14 mee", zo verzekert Jones, die dit seizoen door divers blessureleed maar in zes wedstrijden kon meedoen.

"Zo ging dat ook in de jeugd van Blackburn Rovers", zo herinnert Jones zich. "De Onder-14, de Onder-15, de Onder-16, de Onder-17, de Onder-18... Het is een komen en gaan van spelers, dat is voetbal. Je moet alles geven en je kwaliteiten tonen. Als je dat niet kan, dan hoor je hier niet thuis. Concurrentie hoort er nou eenmaal bij. Dit is een van de beste clubs te wereld. Ik zou me zelfs een beetje zorgen maken als we niet met de beste spelers ter wereld in verband zouden worden gebracht. Het is iets heel normaals."

Bezig met laden …