voetbalzone

‘Ramos verschijnt langs het veld; schorsing voor halve finale dreigt’

Yanick Vos12 apr 2018, 01:00
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2018, 01:00
Advertentie

Sergio Ramos moet vrezen voor een nieuwe schorsing. De verdediger van Real Madrid moest de kwartfinale van woensdagavond tegen Juventus (1-3) door een schorsing aan zich voorbij laten gaan, maar verscheen vlak voor het einde van de wedstrijd aan de rand van het veld. Hierdoor kan hij volgens diverse Spaanse media op een volgende schorsing rekenen, waardoor hij de eerste halve finale zal moeten missen.

Sergio Ramos begon de wedstrijd op de tribune, maar vlak voor het einde van de wedstrijd liep de aanvoerder naar beneden en verscheen hij aan het einde van de spelerstunnel, aan de rand van het veld. Volgens verschillende Spaanse media heeft de arbitrage van de UEFA de verdediger gezien langs het veld en daar een aantekening van gemaakt in het wedstrijdrapport. Het kan leiden tot een sanctie, waarbij de Real Madrid-verdediger moet vrezen voor een schorsing.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler van Real Madrid een belangrijke (halve) finale zou missen door een dergelijke schorsing. In 2014 onbtrak Xabi Alonso in de Champions League-finale door een schorsing. Na het laatste fluitsignaal stormde een uitzinnige Alonso het veld op, maar dat was tegen de regels. Hierdoor kreeg hij een nieuwe schorsing en ontbrak hij in de finale van de Europese Super Cup.

Bezig met laden …