Rampseizoen Manchester United neemt ongekende vormen aan

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2014, 22:34
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2014, 22:34

Manchester United is er niet in geslaagd om de finale van de Capital One Cup te bereiken. Het team van de geplaagde manager David Moyes had een verlenging nodig om Sunderland op een 2-1 achterstand te zetten, maar ging in de strafschoppenserie alsnog onderuit. Het heenduel was met 2-1 in het voordeel van the Black Cats geëindigd. Het was aan Javier Hernandez te danken dat Manchester United sowieso nog aan een strafschoppenserie mocht beginnen. In de finale staat Sunderland tegenover Manchester City, dat veel te sterk was voor West Ham United.

In een teleurstellende eerste helft zorgde een doelpunt van Jonny Evans voor het klassenverschil. Na een corner van Adnan Januzaj belandde het leer via Danny Welbeck bij de verdediger, die de bal in de 37e minuut achter Vito Mannone kopte: 1-0. In de zesde minuut had de thuisploeg al een goede kans op de 1-0 gekregen; Mannone redde echter uitstekend op de kopbal van Javier Hernandez. Bijna een kwartier later stond het aluminium de 1-1 van Fabio Borini in de weg. Eén minuut voor de openingsgoal van Evans waren de bezoekers al aan een tegendoelpunt ontsnapt. Na goed voorbereidend werk van Shinji Kagawa trof Darren Fletcher de paal; de rebound van Welbeck was een prooi voor Mannone.

Het tweede bedrijf was vermakelijker, hoofdzakelijk omdat Sunderland naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Adam Johnson had pech dat zijn van richting veranderde inzet in de 53e minuut maar net naast ging. Het antwoord van de thuisploeg kwam op naam van Januzaj, die Mannone tot tweemaal toe probeerde te verschalken. Het duel schommelde op en neer, met weer een goede mogelijkheid voor Januzaj en daarna een heerlijke volley van Marcos Alonso. Na negentig minuten stond de 1-0 nog op het scorebord en maakten de teams zich op voor dertig minuten extra.

Het venijn van de noodzakelijke verlenging zat in de slotminuten. Een inzet van Phil Bardsley ging recht op David de Gea af, maar desondanks kreeg de doelman het toch voor elkaar om het leer in zijn doel te laten gaan: 1-1. Javier Hernandez slaagde er toch nog in om een strafschoppenserie te forceren. Na een goede actie van Januzaj aan de linkerkant werkte de Mexicaan de 2-1 binnen. In de elfmeterreeks slaagden Craig Gardner, Danny Welbeck, Steven Fletcher, Januzaj, Phil Jones, Adam Johnson en Rafael er niet in om te scoren. Namens Manchester United scoorde alleen Darren Fletcher; Marcos Alonso en Ki Sung-Yueng schoten Sunderland naar de finale.