voetbalzone

'Ramsey heeft recht op zijn mening, maar dit moet je hem niet vragen'

Erik van Dam12 jan 2012, 18:29
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2012, 18:29
Advertentie

De Welshe bond (FAW) is sinds het overlijden van Gary Speed op zoek naar een nieuwe bondscoach, maar heeft nog geen geluk. De Nederlander Raymond Verheijen zorgde voor opschudding met zijn openlijke sollicitatie, Ryan Giggs mag de baan niet aannemen van Sir Alex Ferguson en andere kandidaten werden te licht bevonden of wezen de kans zelf af. Te rade gaan bij aanvoerder Aaron Ramsey is ook al geen goed idee, vindt Brendan Rodgers.

/

Rodgers coacht nu anderhalf jaar Swansea City, de belangrijkste club van het land die meedoet in de Engelse competitie. Hij vindt het onzinnig om Ramsey te vragen wie de nieuwe bondscoach van Wales moet worden. De jonge middenvelder is pas 21 jaar en heeft al twintig interlands achter zijn naam staan, maar moet niet belast worden met een taak van de bond. “Aan de spelers moet je dit niet gaan vragen”, meent Rodgers.

“Het is een taak van de FAW. Aaron heeft natuurlijk recht op zijn mening, hij is nota bene de aanvoerder, maar de FAW maakt een keus. Sinds wanneer moet je een speler vragen naar zijn keuze? Aaron is een enorm talent, dus ik wil het niet bagatelliseren. Maar ik wist niet dat het tegenwoordig noodzakelijk was spelers naar hun mening te vragen”, aldus de Swansea-trainer.

Bezig met laden …