voetbalzone

Rangers-aanvaller Novo keert terug naar Spanje en tekent bij Gijón

Bart Kruyt21 mei 2010, 21:04
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2010, 21:04
Advertentie

Nacho Novo keert terug naar zijn vaderland. De Spaanse aanvaller van Glasgow Rangers maakt deze zomer de overstap naar Sporting Gijón, dat actief is in de Primera División. Novo (31) stond sinds 2004 contract bij Rangers, maar zijn aflopende verbintenis werd niet verlengd. Hij won drie landstitels en twee nationale bekers met de Schotse topclub.

Novo begon zijn loopbaan bij het bescheiden SD Huesca, maar maakte in 2001 de opvallende overstap naar Raith Rovers in Schotland. Daar maakte de vleugelspits in zijn debuutseizoen negentien treffers. FC Dundee besloot de Spanjaard over te nemen en ook daar scoorde Novo aan de lopende band. Na twee seizoenen ruilde hij Dundee in voor Glasgow. Namens de Rangers maakte Novo 49 doelpunten in 179 competitiewedstrijden.

De afgelopen twee jaar was zijn rol beperkt in het keurkorps van trainer Walter Smith; in 2009 maakte hij nog wel de winnende treffer in de Schotse bekerfinale tegen Falkirk. Voor Sporting Gijón, dat dit seizoen als vijftiende eindigde in de Spaanse competitie, is Novo de derde aanwinst voor de nieuwe jaargang. Eerder werden oud-Ajacied Gaston Sangoy en Ayoze Garcia vastgelegd. Fernando Soriano heeft daarentegen bekend gemaakt dat hij de club verlaat: de aanvaller verkast naar Osasuna.

Bezig met laden …