Rangers behouden optimale score na comeback tegen Aberdeen

Matthijs van Laar26 sep 2010, 15:48
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2010, 15:48

Glasgow Rangers heeft zondagmiddag de aansluiting met koploper Celtic weten te behouden. Op verplaatsing bij Aberdeen keken The Gers na een half uur voetballen tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten dit uiteindelijk nipt te herstellen door drie keer te scoren en keerden zo met de volle buit huiswaarts. Net als de eeuwige aartsrivaal Celtic hebben ook de Rangers nu met achttien punten uit de eerste zes competitieduels de maximale score weten te behouden.

Omdat Celtic zaterdagmiddag mede dankzij een doelpunt van Glenn Loovens de drie punten pakte in duel met Hibernian, was het voor de Rangers zaak om op bezoek bij middenmoter Aberdeen geen averij op te lopen. Hier leek het aanvankelijk echter wel op te lijken, want Scott Vernon ontweek de buitenspelval en bracht de thuisploeg reeds na tien minuten voetballen op voorsprong.

Twintig minuten later vergrootte Chris Maguire het leed voor de ploeg van Walter Smith, door Aberdeen na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong te zetten. Slechts twee minuten later werd de score echter alweer genivelleerd, nadat Vladimir Weiss werd gevloerd in het zestienmetergebied en de daaropvolgende elfmetertrap werd door Kenny Miller verzilverd: 2-1.

In de tweede helft zetten de Rangers aan en draaide de score compleet om. Allereerst was het wederom Miller die zes minuten na de rust de bezoekers langszij bracht uit een counter (2-2), terwijl een minuut of twintig voor tijd Nikica Jelavic Rangers op voorsprong bracht en uiteindelijk de winst bezorgde. Aberdeen eindigde ook nog met tien man, wegens een rode kaart vijf minuten voor tijd voor James Naismith.