Rangers bewijst dat bekernederlaag slechts een incident was

Bart Kruyt27 mrt 2010, 14:23
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2010, 14:23

Glasgow Rangers is duidelijk niet in paniek geraakt na de midweekse bekernederlaag tegen Dundee United. De ploeg van Walter Smith pakte in de competitiewedstrijd bij Heart of Midlothian de draad weer op, door met 1-4 te winnen. De voorsprong op achtervolger Celtic bedraagt nu weer dertien punten, terwijl Rangers ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

De regerend landskampioen is in de competitie simpelweg niet te stoppen. Rangers verloor op 28 november voor het laatst in de Premier League, uit bij Aberdeen, maar ging vervolgens niet meer in de fout. Op bezoek bij Hearts kende de ploeg een droomstart, met een vroeg openingsdoelpunt van Danny Wilson. De verdediger werd al in de vijfde minuut gevonden door Lee McCulloch en schoot hard raak achter de kansloze Jamie MacDonald.

Tien minuten later kwam de thuisploeg nog wel langszij via een treffer van Suso Santana, die profiteerde van matig verdedigingswerk van Sasa Papac, maar Rangers hield het hoofd koel en stelde al snel orde op zaken. Steve Davis en topschutter Kris Boyd vonden de uitstekend keepende MacDonald nog op zijn pad, maar de goalie had geen antwoord op de inzet van Kenny Miller. Hij was succesvol uit een rebound, nadat Boyds kopbal op de lat terecht was gekomen.

De voorsprong van Rangers kwam hierna nooit meer serieus in gevaar. Hearts was niet sterk genoeg om het de bezoekers echt lastig te maken en kort na rust maakte Steven Naismith de derde goal voor Rangers. De middenvelder wipte de bal behendig over MacDonald, die Naismith dertien minuten voor het eindsignaal ook voor het slotakkoord zag zorgen. Dankzij de ruime overwinning is Rangers weer een stap dichterbij het tweede kampioenschap op rij.