voetbalzone

Rangers blijven in spoor van Celtic na comfortabele zege

Matthijs van Laar12 dec 2009, 17:39
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2009, 17:39
Advertentie

Na de zege van koploper Celtic heeft ook runner-up Glasgow Rangers gewonnen in de Schotse Premier League. St Johnstone werd op het eigen Ibrox Park met 3-0 verslagen. Door de eenvoudige zege komen The Gers weer op twee punten van aartsrivaal en lijstaanvoerder Celtic, dat eerder op de dag een benauwde 2-3 overwinning boekte bij Motherwell.

De wedstrijd in Glasgow was nog geen minuut oud toen Kris Boyd de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Op aangeven van voormalig PSV'er DaMarcus Beasley draaide Boyd zich op de rand van de zestien knap vrij en wist hij St Johnstone-goalie Graeme Smith te passeren. Binnen het half uur was het wederom Boyd die de marge voor de Rangers verdubbelde.

Nacho Novo onderschepte een pass van verdediger Steven Anderson en kon alleen op de keeper van de gasten af. Smith beging echter een overtreding op de Spanjaard, waarna Boyd vanaf elf meter mocht aanleggen. Oog in oog met Smith faalde Boyd niet en dus tekende hij voor alweer zijn twaalfde treffer van dit seizoen. Kansen op een hattrick werden later niet verzilverd.

Na de pauze kwam een derde doelpunt er alsnog voor de gastheren. Beasley bereikte met een fraaie crosspass spits Kenny Miller, maar die stuitte op doelman Smith. In de rebound was Novo echter als de kippen erbij om de 3-0 binnen te werken. Met een wedstrijd minder gespeeld komen de Rangers dankzij de driepunter op 31 punten, waar Celtic er 33 heeft.

Bezig met laden …