Rangers boeken elfde competitiezege op rij

01 mrt 2008, 17:38
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2008, 17:38
Aberdeen leek even op weg naar een stunt op Ibrox Park, maar Glasgow Rangers liet wederom zien in een uitmuntende vorm te verkeren. De ploeg van Walter Smith maakte de openingstreffer van The Dons ongedaan en trok aan het langste eind: 3-1.

De lijstaanvoerder maakte een goede indruk in het eerste half uur, maar het gevaar kwam van het counterende Aberdeen dat als eerste tot scoren kwam. Een voorzet van Lee Miller werd door Steve Lovell met het hoofd achter doelman Alan McGregor gewerkt.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door toedoen van Christian Dailly, die met een slimme volley The Gers weer hoop gaf. Vijf minuten na rust rondde Charlie Adam een mooie voorzet van Kirk Broadfoot af en was de toon gezet.

Kris Boyd bepaalde zeven minuten de eindstand op 3-1. De aanvaller zag zijn elfmetertrap, nadat Nacho Novo onderuit was gehaald, gekeerd worden door Derek Soutar, maar was in de rebound wél doeltreffend.