voetbalzone

Rangers-coach Smith: 'Jammer dat we door zo'n goal verliezen'

Erik van Dam25 nov 2010, 07:59
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 07:59
Advertentie

Walter Smith zal Glasgow Rangers na de winterpauze verder coachen in de Europa League. De ervaren manager van de Schotse kampioen liet The Gers woensdagavond in een defensieve formatie beginnen tegen Manchester United en verloor de Britse clash in Glasgow (0-1). Na de 0-0 op Old Trafford betekende dat definitieve uitschakeling op het hoogste podium. Smith accepteerde de nederlaag met enige tegenzin: “Het is jammer dat we door een penalty verliezen.”

/

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd, bij een tussenstand van 0-0, beging Steven Naismith een overtreding op Fabio Da Silva. Smith zag vanaf de zijkant hoe de bal op de stip werd gelegd en Wayne Rooney de buitenkans onberispelijk benutte. “Ik denk niet dat er veel opzet zat bij de overtreding van Steven”, mopperde Smith na afloop; hij noemde de overtreding 'wat klunzig'.

“Manchester United had kort na de rust een handvol kansen”, analyseerde de trainer. “Als ze er toen één hadden verzilverd, hadden we ons nu misschien wat minder rot gevoeld. Dit is namelijk teleurstellend, zeker als je in ogenschouw noemt hoeveel energie mijn jongens in de wedstrijd hebben gestoken. Om na de kerst in Europa te blijven, is iets waar we op gehoopt hadden. Wat dat betreft zijn we dus blij. Maar op deze manier is het ook weer wat teleurstellend.”

Bezig met laden …