voetbalzone

Rangers-eigenaar wil nieuwe competitie met Nederland vormen

Bart Kruyt28 sep 2011, 15:45
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2011, 15:45
Advertentie

Ook dit seizoen is er van spanning in de Schotse Premier League weer geen sprake. Glasgow Rangers staat na negen speelronden bovenaan en wordt gevolgd door Celtic, de aartsrivaal die ook dit jaar weer met Rangers moet gaan uitmaken wie er kampioen van Schotland zal gaan worden. Rangers-eigenaar Craig Whyte is druk bezig met het zoeken van een oplossing.

De Schotse competitie raakt steeds verder achterop bij de andere Europese landen en het is enkel aan het feit dat FC Sion werd uitgesloten te danken, dat er nog een Schotse club (Celtic) Europees voetbal speelt. De inkomsten van Rangers en Celtic lopen ook achteruit en Whyte hoopt dat zijn club de Schotse Premier League spoedig achter zich kan laten.

“Meedoen aan de Engelse Premier League is zeker een optie die wij graag onderzocht zien worden, maar er zijn nog meer oplossingen”, zei Whyte. “Wellicht kunnen we met de Scandinavische landen en Nederland een Europese competitie creëren. Daar hebben we allemaal profijt van.” Eerdere plannen voor een soort Europese competitie liepen nog op niets uit.

Bezig met laden …