Rangers en Dundee moeten door doelpuntrijke remise op herhaling

Bart Kruyt14 mrt 2010, 14:14
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2010, 14:14

Waar Celtic zaterdag zonder problemen Kilmarnock versloeg (0-3, hattrick Robbie Keane), daar is Glasgow Rangers nog niet zeker van een verlenging van het bekeravontuur. De regerend landskampioen kwam tegen Dundee United niet verder dan een 3-3 gelijkspel, waardoor beide ploegen op herhaling moeten. Op 24 maart treffen Rangers en Dundee elkaar opnieuw.

De bekerwedstrijd was zeker spectaculair te noemen. Beide ploegen kregen de nodige kansen en scoorden beide driemaal, waardoor het duel voor de neutrale toeschouwer zeker de moeite waard was. Dundee begon het beste, door na een klein half uur spelen de score te openen. Enigszins tegen de verhouding in passeerde Andis Shala, die voor het eerst een basisplaats had, de kansloze Alan McGregor.

Rangers schrok niet van de achterstand en draaide de rollen nog voor rust om. De thuisploeg kreeg twee strafschoppen, één vanwege een overtreding op Kenny Miller en één op Kris Boyd, en beide penalty’s werden benut door laatstgenoemde. Toen Nacho Novo er kort voor rust 3-1 van maakte leek de wedstrijd gespeeld te zijn, maar Dundee toonde veerkracht en wist zich nog terug in de wedstrijd te knokken.

Uiteindelijk was het de Zwitser Mihael Kovacevic die ervoor zorgde dat de wedstrijd een herhaling krijgt. Nadat Steven Whittaker zijn eigen doelman had gepasseerd en daarmee onbedoeld voor de aansluitingstreffer zorgde, maakte Kovacevic er tien minuten voor tijd met een mooie kopbal 3-3 van. Het bleek het slotakkoord te zijn van een aantrekkelijke wedstrijd.