voetbalzone

Rangers FC kent stroeve start bij terugkeer in Schotse Premier League

Bart Kruyt06 aug 2016, 17:23
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2016, 17:23
Advertentie

Rangers FC is terug op het hoogste niveau in Schotland, maar heeft zijn rentree zaterdag niet kunnen vieren met een overwinning. De 54-voudig landskampioen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hamilton Academical, dat vorig seizoen als tiende eindigde in de Schotse Premier League. Voor de fans van Rangers was dit resultaat zodoende vrij teleurstellend.

Rangers was het gewend om ieder jaar voor de landstitel te spelen, maar in 2012 ging de club failliet en moest het opnieuw beginnen. Vorig seizoen werd het kampioenschap in de Championship gevierd en de fans hopen dat Rangers dit seizoen direct weer de strijd aan kan gaan met aartsrivaal Celtic. De vraag is of dat realistisch is; de eerste wedstrijd leverde in ieder geval maar een punt op.

Na het faillissement van Rangers en de val naar de vierde divisie bleven alleen Berrie McKay en Lee Wallace de club trouw en zij hadden zaterdag allebei een basisplaats. Het duo kon echter niet voorkomen dat Hamilton na een halfuur spelen op voorsprong kwam, dankzij een doelpunt van Alistair Crawford. Martyn Waghorn maakte in de tweede helft de 1-1 en dat was het slotakkoord.

Bezig met laden …