Rangers komt pas in tweede helft op gang maar wint opnieuw

Robert Smid07 nov 2010, 13:59
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2010, 13:59

Glasgow Rangers is nog altijd ongeslagen in de Schotse Premier League. De Schotse grootmacht leek het lastig te gaan krijgen op bezoek bij de hekkensluiter Saint Mirren, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. De ploeg van trainer Walter Smith won uiteindelijk met 1-3 en wipte daarmee weer over Celtic heen, dat eerder dit weekend al wist te winnen.

Op Saint Mirren Park hield Glasgow Rangers zich eigenlijk vrij rustig in de eerste helft. De koploper van de Schotse competitie was niet al te gevaarlijk tegen laagvlieger Saint Mirren, dat vooral op de eigen helft werd gedrukt. Na een half uur spelen was de eerste grote kans daar uit een vrije trap van Steven Davis, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust leek Steven Naismith de score te openen, maar zijn kopdoelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft gingen de bezoekers dan eindelijk los. Na vijftig minuten stond dan de 0-1 op het scorebord, maar de openingstreffer was te danken aan een knullig eigen doelpunt van Marc McAusland. Het bleek het zetje te zijn dat Glasgow Rangers nodig had; na een klein uur werd de score verdubbeld door Naismith, wiens goal dit maal wel werd goedgekeurd.

Kenny Miller verhoogde vervolgens de score naar 0-3 met zijn vijftigste doelpunt voor Glasgow Rangers en de wedstrijd was gespeeld. De koploper nam wat gas terug en dat resulteerde in een opleving van Saint Mirren. De thuisploeg kreeg een penalty toebedeeld nadat Davis hands maakte in zijn eigen zestien. Michael Higdon benutte het buitenkansje, maar het bleek niets meer dan een eretreffer.