Rangers krijgt in slotfase nog twee goals tegen en eindigt met remise

Bart Kruyt09 mei 2010, 16:54
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2010, 16:54

Landskampioen Glasgow Rangers heeft de competitie afgesloten met een merkwaardig gelijkspel. De ploeg van Walter Smith stond vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog op een 3-1 voorsprong tegen Motherwell, dat in de extra tijd echter nog twee keer wist te scoren: 3-3. Rangers eindigde het seizoen daardoor met een voorsprong van zes punten op Celtic, dat het laatste duel van het voetbaljaar wel wist te winnen. Heart of Midlothian werd met 1-2 verslagen.

Glasgow Rangers – Motherwell 3-3
De supporters van Glasgow Rangers zullen de thuiswedstrijd tegen Motherwell niet snel vergeten. De landskampioen kende een uitstekende eerste helft en stond bij rust op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Kris Boyd en Kyle Lafferty, waarna invaller Jamie Murphy kort na rust wat terug kon doen namens Motherwell. Omdat Lafferty even later op aangeven van Nacho Novo de marge terug naar twee bracht, leek de zege echter een zekerheid te zijn voor Rangers.

Het laatste fluitsignaal naderde en de eerste fans verlieten het stadion al, toen Motherwell in de extra tijd echter alsnog terug wist te komen. Eerst kon Steve Jennings na een merkwaardige verdedigingsfout in een leeg doel binnenkoppen, waarna de bezoekers middels een slotoffensief nog op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk ook nog: Murphy versierde een strafschop nadat hij licht contact had gemaakt met Neil Alexander, waarna Lucas Jutkiewicz de penalty verzilverde en hij Motherwell een punt bezorgde.

Heart of Midlothian – Celtic 1-2
Bij Celtic, waar Edson Braafheid negentig minuten in de basis stond en Glenn Loovens en Jos Hooiveld niet bij de selectie zaten, was de Chinees Zheng Zhi de grote man. De middenvelder nam een half uur voor het einde met een geweldige volley vanuit de tweede lijn de 1-2 voor zijn rekening, waardoor Celtic het voetbaljaar met een zege afsloot. Eerder in de wedstrijd had Robbie Keane de nummer twee van de ranglijst in vermoedelijk zijn laatste duel voor Celtic nog op voorsprong gezet; Marius Zaliukas scoorde namens de thuisploeg.