Rangers krijgt vier tegentreffers en lijdt tweede verlies van het seizoen

Bart Kruyt30 mrt 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2010, 22:58

Glasgow Rangers leek haast onverslaanbaar te zijn in de Schotse Premier League, maar middenmoter St. Johnstone heeft dinsdagavond bewezen dat dit niet zo is. De nummer zeven van de ranglijst won met opvallend hoge cijfers (4-1) en blijft daarmee in de race voor een plekje in het linkerrijtje. Voor Rangers betekende het pas de tweede competitienederlaag van dit seizoen.

Op een drijfnat veld ging het al in de eerste helft mis voor de koploper van de Schotse Premier League. Cillian Sheridan, die door St. Johnstone wordt gehuurd van Celtic, opende al na zeven minuten spelen de score met een schitterend schot. Even later werd de inzet van Chris Millar van richting veranderd, waardoor de marge al snel verdubbeld werd.

Verdediger Sasa Papac deed nog wel wat terug namens Rangers, maar zijn ploeggenoot Lee McCulloch verlengde vervolgens een kopbal van Liam Craig en passeerde daarmee zijn eigen doelman Alan McGregor. In de tweede helft ging Rangers op jacht naar de aansluitingstreffer, maar tevergeefs. Murray Davidson gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd op slot.

Voor Rangers betekende de nederlaag het eerste competitieverlies sinds 28 november. Destijds verloor de ploeg van Aberdeen en ditmaal was St. Johnstone dus te sterk. Veel consequenties lijkt de zeperd echter niet te hebben: de voorsprong op achtervolger Celtic is met tien punten nog altijd erg groot. Bovendien heeft Rangers nog altijd een wedstrijd tegoed.