voetbalzone

Rangers loopt verder uit op Celtic door winnend doelpunt in blessuretijd

Bart Kruyt28 feb 2010, 14:33
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 14:33
Advertentie

De Schotse titelstrijd lijkt na zondagmiddag gespeeld te zijn. Glasgow Rangers stond al zeven punten voor op aartsrivaal Celtic, met bovendien nog een duel tegoed, en wist zondag in eigen huis de Old Firm te winnen. Een treffer van Edu in de absolute slotfase bleek voldoende voor de drie punten: 1-0. Celtic speelde het laatste half uur met een man minder wegens een rode kaart voor Scott Brown.

Celtic, met Edson Braafheid in de basis en de geblesseerden Jos Hooiveld en Glenn Loovens nog niet bij de selectie, begon nog goed aan het treffen in het Ibrox Stadium. De ploeg kreeg al in de eerste minuut een goede kans via Robbie Keane, die echter op Alan McGregor stuitte. Rangers werd direct wakker geschud en kreeg al een goede kans via Kris Boyd, voordat invaller Edu de score leek te openen. Zijn volley werd echter afgekeurd wegens een eerdere handsbal van Kenny Miller.

Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden: Celtic via voormalig Utrecht-aanvaller Marc-Antoine Fortuné en Keane, Rangers via Miller en Boyd. McGregor en Arthur Boruc waren echter beide goed bij de les, waardoor de eerste helft zonder treffers werd afgesloten. In de tweede helft probeerde Rangers daar snel verandering in te brengen, maar pogingen van Boyd en Steve Davis kenden niet het gewenste resultaat.

Kort hierna kwam Celtic vervolgens met een man minder te staan. Brown en Kyle Lafferty maakten ruzie op het middenveld, waarna eerstgenoemde met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Met elf tegen tien ging Rangers nog meer op zoek naar de winnende treffer, die uiteindelijk in de absolute slotfase viel. Edu kon in de blessuretijd de bal binnenfrommelen, waardoor de titelstrijd definitief beslist lijkt te zijn. Het verschil bedraagt nu tien punten, terwijl Rangers ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Bezig met laden …