Rangers loopt weer wat in op Celtic

15 nov 2008, 17:35
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2008, 17:35
Aan Celtic zondag de taak om de voorsprong op stadsgenoot en aartsrivaal Glasgow Rangers weer uit te breiden naar vier punten. The Gers deden zaterdag namelijk wat ze moesten doen, en versloegen het laaggeklasseerde Saint Mirren met 2-1.

Al na tien minuten was er eigenlijk niet meer veel aan voor de toeschouwers die naar Ibrox waren gekomen voor een spannend potje voetbal. De bliksemstart van de Rangers werd vertaald naar het scorebord dankzij allereerst Kris Boyd, die na een lange bal van Pedro Mendes de combinatie aanging met Kenny Miller en vervolgens zelfs via St. Mirren-doelman Mark Howard binnenschoot.

Twee minuten later was Mendes met het hoofd dichtbij een tweede, maar zijn inzet ging rakelings langs het vijandelijke doel. Het duurde niet lang voordat de thuisploeg de marge alsnog verdubbelde. In de tiende minuut kon Steven Davis op aangeven van wederom Miller de 2-0 met veel effect in de verre hoek krullen.

Omdat de Rangers verzuimden de vele daaropvolgende kansen te benutten bleven de bezoekers in leven, en dankzij St. Mirren-verdediger Franco Miranda was het alsnog even billenknijpen geblazen voor de thuisfans. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen The Saints echter niet meer.

Glasgow Rangers heeft nu 33 punten uit veertien duels; één minder dan Celtic. The Bhoys gaan zondag op bezoek bij hekkensluiter Hamilton Academicals, en kunnen bij een overwinning het gat weer vergroten naar vier punten.