Rangers maakt geen fout en heeft nog één overwinning nodig

Bart Kruyt18 apr 2010, 15:25
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2010, 15:25

Glasgow Rangers kan volgende week op bezoek bij Hibernian kampioen van Schotland worden. De ploeg van Walter Smith maakte zondag in eigen huis geen fout tegen Heart of Midlothian (2-0) en heeft nu nog één zege nodig om de titel te prolongeren. Kyle Lafferty en Kenny Miller waren zondag trefzeker voor de koploper.

Beide doelpunten vielen, ondanks een hoop kansen voor Rangers in de eerste helft, na de verplichte onderbreking. Tien minuten na de thee werd de score geopend door Lafferty, die uit een hoekschop van Kevin Thompson de score kon openen. Rangers bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg via Thompson al snel een volgende kans, maar hij knalde op de lat.

De thuisploeg bleef druk zetten en kon zeven minuten voor het eindsignaal alsnog uitlopen naar 2-0. Eggert Jonsson ontnam Steven Naismith een scoringskans, kreeg daarvoor een rode kaart en veroorzaakte bovendien een strafschop. Deze werd beheerst binnengeschoten door Miller, waardoor de champagne in Glasgow bijna ontkurkt kan worden. Vermoedelijk valt volgende week zondag de beslissing.