voetbalzone

Rangers-manager Smith en verdediger Weir vallen in de prijzen

Bart Kruyt20 apr 2010, 09:13
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2010, 09:13
Advertentie

Glasgow Rangers is beloond voor het uitstekende seizoen dat de ploeg draait in de Schotse Premier League. Manager Walter Smith ontving de prijs voor trainer van het jaar, terwijl David Weir zich de beste speler van het seizoen mag noemen. “Een enorme eer”, reageerde Smith na het in ontvangst nemen van de award.

De coach, bezig aan zijn tweede periode bij Rangers, won de prijs twee jaar geleden ook al. “Hoewel de prijs ‘manager van het jaar’ heet, is het een prijs voor de hele ploeg”, zei Smith tegenover de BBC. “Ik moet zeggen dat we een geweldige groep hebben, die de titel verdiend. We hebben erg hard gewerkt met elkaar.”

Volgens Smith was het terecht dat verdediger Weir, die later deze maand veertig jaar oud wordt, de prijs voor beste speler kreeg. “Hij is de beste professional waar ik ooit mee te maken heb gehad”, stak de coach de loftrompet. “Toen ik hem naar Rangers haalde dacht ik dat hij nog een half jaar mee zou kunnen, maar hij is hier nu al 3,5 jaar. Hij kan zichzelf telkens weer opladen en dat is geweldig.”

Bezig met laden …