Rangers met moeite langs dapper Motherwell

21 sep 2008, 18:13
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2008, 18:13
Glasgow Rangers had het tegen Motherwell lastig in het eigen Ibrox Stadium, maar hield na negentig minuten toch de drie punten in Glasgow. De 2-1 eindstand verraadt precies wat voor een wedstrijd het was; zwaarbevochten en spannend.

Het spel golfde op en neer in de eerste helft, maar beide ploegen creëerden geen echte kansen. Lange rushes van respectievelijk Steven Davis van Rangers en David Clarkson van Motherwell deden het publiek opveren, maar doelpunten bleven uit. Na een uur spelen bracht Steven Davis het scorebord in beweging. De middenvelder klopte uiterst koel Motherwell-goalie Graeme Smith en scoorde daarmee zijn eerste treffer van het huidige voetbaljaargang.

Voor The Gers was de minimale marge echter niet voldoende. Maar schoten van Pedro Mendes en Kenny Miller bleken ongevaarlijk, waardoor het spannend bleef. De voorsprong bleek namelijk te klein om Motherwell futloos over het veld te doen dwalen. Met een niet onmogelijk gelijkspel in het vizier probeerde The Steelmen het met pogingen van afstand van David Clarkson en Jamie Murphy.

Een kwartier voor tijd leek Nacho Novo definitief de strop om de nek van de bezoekers te trekken. Kenny Miller gaf een voorzet van rechts aan de Spanjaard, die vervolgens gemakkelijk en laag de 2-0 binnen kon trappen.

Het dappere Motherwell vocht zich echter terug naar 2-1, doordat David Clarkson zijn linkerbeen tactischer inzette dan keeper Neil Alexander zijn handen. De resterende acht minuten waren niet genoeg om Motherwell aan een punt te helpen. Glasgow Rangers consolideert daarmee haar koppositie en hoopt op een misstap van aartsrivaal Celtic.