voetbalzone

Rangers mist Boyd en Miller maar wint wel bij Hamilton

Bart Kruyt16 jan 2010, 14:26
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2010, 14:26
Advertentie

Het ging met de nodige moeite, maar Glasgow Rangers heeft geen punten laten liggen bij laagvlieger Hamilton. De koploper van de Schotse Premier League voelde het gemis van spitsen Kris Boyd en Kenny Miller, maar trok dankzij een gelukkig doelpunt van Nacho Novo toch aan het langste eind. De voorsprong op Celtic bedraagt nu weer tien punten, maar de aartsrivaal heeft nog twee duels tegoed.

De overwinning van Rangers kon moeilijk verdiend genoemd worden. Hamilton bood in eigen huis opvallend veel tegenstand en had zeker in de eerste helft de beste kansen gekregen om tot scoren te komen. Het maken van doelpunten bleek, zoals wel vaker dit seizoen, echter een te lastige opgave voor Hamilton. Rangers hield stand en kwam ook na rust onder druk te staan, maar beëindigde het duel toch als winnaar.

Alan McGregor zal het meeste voldoening hebben gehaald uit de zege. De doelman van Rangers was de meest actieve speler van de bezoekers en werd in de achtste minuut voor het eerst getest, toen Marco Paixao op doel kopte. Vervolgens was het de beurt aan Simon Mensing, die twee keer had móéten scoren. Eerst werd zijn schot echter geblokt; vervolgens schoot hij naast.

Rangers kwam er eigenlijk alleen uit met counters en na rust was dat lange tijd niet anders. De ploeg kreeg het niet voor elkaar om goedlopende aanvallen op te zetten, maar dertien minuten voor tijd deed Novo wél wat de thuisploeg naliet: scoren. Een laag schot van John Fleck kon nog gekeerd worden door Tomás Cerny, maar de Tsjech sloeg de bal in de voeten van Novo, die van dichtbij binnentikte. Rangers verdedigde de voorsprong vervolgens met verve, waardoor er opnieuw drie punten aan het totaal konden worden toegevoegd.

Bezig met laden …