Rangers mist de scherpte van Miller maar wint nipt van Inverness

Bart Kruyt18 jan 2011, 21:44
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 21:44

Glasgow Rangers maakt het seizoen naar alle waarschijnlijkheid af zonder clubtopscorer Kenny Miller, die wordt verkocht aan Bursaspor, en de scherpte van de routinier zal nog gemist worden door de landskampioen. Dinsdagavond ontbrak Miller al tegen Inverness CT en Rangers kreeg zonder haar scherpschutter voldoende kansen, maar scoorde slechts één keer: 1-0.

Zodoende werd Miller dinsdag nog niet erg gemist, maar de supporters van Rangers kunnen zich ongetwijfeld voorstellen dat het missen van de vele mogelijkheden uiteindelijk punten gaat kosten. Kort voor rust maakte Steven Davis het enige doelpunt van de wedstrijd, door een rebound binnen te schieten na een geblokt schot van Kyle Lafferty.

In de tweede helft kreeg Rangers vervolgens kansen om verder uit te lopen, maar deze werden zoals gezegd gemist. Nikica Jelavic raakte al snel de paal, terwijl hij even later de bal goed kon controleren, maar nu net naast schoot. Ook de derde grote kans was voor Jelavic: ditmaal schoot hij over. Rangers kon de missers echter lijden, want het kreeg geen tegendoelpunt en won zodoende nipt.