voetbalzone

Rangers nadert Celtic tot op één punt

10 mei 2008, 15:31
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2008, 15:31
Advertentie
Glasgow Rangers lijkt de inhaalrace op Celtic goed te gaan doorstaan. De UEFA Cup-finalist besliste zaterdagmiddag dankzij twee treffers van spits Nacho Novo de confrontatie met Dundeed United, waar Mark de Vries nog wel tegen scoorde. Jean-Claude Darcheville zorgde voor het slotakkoord: 3-1.

De spelers van The Gers moeten met tegenzin het eigen Ibrox Park hebben betreden. Waar de tegenstander van aankomende woensdag in de UEFA Cup-eindstrijd, Zenit St Petersburg, van de Russische voetbalbond vrijaf kreeg om zich voor te bereiden, moest de ploeg uit Glasgow, ondanks hevige protesten, gewoon aan de bak.

In de beginfase was daar echter weinig van te merken. Al binnen zes minuten stond de 1-0 op het scorebord, nadat Novo uit een vrije trap van ploeggenoot Kevin Thomson de bal tegen het net kopte. Elf minuten later herhaalde de Spanjaard dit kunstje, dit maal met een fraai schot in de bovenhoek.

Dundee, dat vierde staat in de Schotse Premier League, ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg deze pas een kwartier voor tijd. De Vries promoveerde een voorzet vanaf de linkerkant met zijn hoofd tot doelpunt, waarmee de spanning weer enigszins terug werd gebracht.

In de negentigste minuut maakte Darcheville deze weer ongedaan. De Fransman schoot de beslissende 3-1 binnen, waarmee het gat met koploper Celtic weer is verkleind tot één punt. Ook heeft Rangers nog een duel minder gespeeld dan de aartsrivaal.
Bezig met laden …