Rangers ondanks achterstand bij rust naar dikke overwinning

Erik van Dam16 okt 2010, 18:03
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 18:03

Glasgow Rangers is dit seizoen amper op fouten te betrappen. Zaterdagmiddag boekte de regerend kampioen van Schotland de achtste overwinning op een rij in de competitie. Halverwege de wedstrijd tegen Motherwell keken The Gers nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de tweede helft ontbrandde de formatie van Walter Smith, met vier goals tot gevolg (4-1).

/

Het treffen op Ibrox was voor de Rangers weer een kans om de ongeslagen reeks verder te verlengen. Aanvankelijk lukte het niet dat doel te bereiken; Nick Blackman trof kort voor rust doel namens Motherwell en zette de thuisploeg daarmee op achterstand. Steven Naismith trok de score direct na de onderbreking weer in evenwicht en Steven Davis ('62), Kenny Miller ('65) en Vladimir Weiss ('67) zorgen in een kort tijdbestek toch nog voor een ruime overwinning.

Motherwell was tot zaterdag de nummer drie en keek al tegen een achterstand van acht punten aan. De ploeg lijkt nu al af te moeten haken als bedreiging in de titelstrijd. Aartsrivaal Celtic, die zondag op bezoek gaat bij Dundee United, houdt voorlopig nog gelijke tred met de kampioen en won ook al haar wedstrijden, hetgeen weer een spannend duel ontketent. Volgende week zaterdag ontmoeten de twee grootmachten elkaar en kan de ongeslagen status van één van beiden sneuvelen.