voetbalzone

Rangers scoren met negen man en leggen beslag op League Cup

Matthijs van Laar21 mrt 2010, 16:59
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2010, 16:59
Advertentie

Glasgow Rangers heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De club uit Glasgow speelde een bijzonder matige pot tegen het dappere Saint Mirren, maar zegevierde dankzij een doelpunt in slotfase van Kenny Miller. Frappant was dat de grote favoriet op dat moment met twee spelers minder op het veld stond vanwege rode kaarten voor Kevin Thomson en Danny Wilson.

De eerste helft in Hampden Park leverde weinig spektakel op. Saint Mirren, in de competitie volop strijdende tegen degradatie, hield de tegenstander uit Glasgow knap van de goal weg en was zelf het dichtst bij een doelpunt. David Barron zag zijn schot van afstand echter op de lat uiteen spatten. Het was het onbedreigde hoogtepunt van de eerste 45 minuten.

Na rust viel er meer te beleven, zij het niet louter op voetballend vlak. Acht minuten na de hervatting moest Thomson inrukken na een keiharde tackle van achteren op naamgenoot Steve Thomson. Saint Mirren kon niet echt profiteren van de overtalsituatie, maar werd achttien minuten voor tijd nog verder in het zadel geholpen door de arbitrage. Dit keer was het Wilson die na het neerhalen van Craig Dargo een rode prent voorgehouden kreeg.

Daarmee leek de rol van de Rangers uitgespeeld, maar Miller maakte op het moment dat er een verlenging aan leek te komen het onmogelijke waar. De international kon profiteren van het feit dat Saint Mirren massaal de aanval zocht. Na prachtig aangeven van Steven Naismith knikte hij de eerste en enige treffer van de wedstrijd binnen. De 26ste Schotse League Cup kon The Gers daardoor niet meer ontgaan.

Bezig met laden …