voetbalzone

Rangers staat na negen zeges op rij thuis eerste puntverlies toe

Erik van Dam30 okt 2010, 18:08
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2010, 18:08
Advertentie

Glasgow Rangers is nog altijd goed, maar niet meer onaantastbaar. Na negen overwinningen op rij in de Schotse Premier League volgde zaterdagmiddag de eerste puntendeling van het seizoen 2010/11. Inverness Caledonian Thistle, de ploeg die promoveerde naar de hoogste afdeling, mocht één punt meenemen naar huis. De nieuwkomer doet het sowieso al goed met een vijfde plaats.

/

Eerder dit seizoen had Inverness met maar 1-0 verloren van Celtic en zaterdag dat andere topteam het lastig tegen The Caley Jags. Het duurde tot na de tachtigste minuut, alvorens Inverness toesloeg. Invaller Eric Odhiambo werd de man die de schouderklopjes in ontvangst mocht nemen. Kirk Broadfoot verspeelde de bal aan de tegenstander en Richie Foran ging ermee aan de haal. Hij leverde de pass op Odhiambo, die Allan McGregor klopte met zijn prima schot.

Tot die tijd hadden The Gers, die op de slotdag van vorig seizoen voor het laatst niet wisten te winnen (3-3 tegen Motherwell), echt voldoende kansen gehad. Kenny Miller had echter tot tweemaal toe verzuimd de 2-0 te maken, na de vroege openingstreffer van Maurice Edu. Met meer geluk dan wijsheid scoorde middenvelder; hij verprutste een schot maar kreeg de bal op zijn linkervoet, waarna hij toch nog het doel vond. Door Odhiambo's late tegengoal viel het echter in het niet. Celtic won eerder op de dag al met 3-0 bij St. Johnstone.

Bezig met laden …