voetbalzone

Rangers-topscorer Boyd denkt aan overstap naar Aston Villa

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2010, 15:51
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 15:51
Advertentie

Kris Boyd van Glasgow Rangers heeft gesprekken gevoerd met Aston Villa over een mogelijke overstap naar de Engelse Premier League-club. De 26-jarige aanvaller staat ook in de belangstelling van Birmingham City en Middlesbrough, terwijl zijn huidige werkgever hem een nieuw contract heeft aangeboden, aldus BBC Sport. De momenteel geblesseerde Boyd heeft dus keuzemogelijkheden te over.

/

Na een herniaoperatie staat de aanvaller sowieso tot medio februari buitenspel. Op 10 januari verliet Boyd noodgedwongen het veld tijdens het duel met Hamilton, een paar dagen later ging hij in Manchester al onder het mes. Hij heeft dus mogelijk zijn laatste wedstrijd voor The Gers al gespeeld, maar trainer Walter Smith wil Boyd graag behouden.

Volgens diens assistent Ally McCoist 'zou de club wel gek zijn' als men niet probeert de aanvaller in Glasgow te houden. Boyd vormt in de Schotse Premier League met collega Kenny Miller een levensgevaarlijk spitsenduo, dat dit seizoen al 35 keerde scoorde. Daarvan nam Boyd negentien doelpunten voor zijn rekening. Vorige maand loste hij bovendien Henrik Larsson af als topscorer aller tijden in de Schotse competitie.

Bezig met laden …