Rangers trekken zich niets aan van Celtic en blijven winnen

Matthijs van Laar30 jan 2010, 17:15
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 17:15

Het lukt Celtic maar niet om een significante inhaalslag te maken op Glasgow Rangers. The Gers. Hekkensluiter Falkirk bleek geen serieuze partij voor het team van coach Walter Smith, dat dankzij een 3-0 overwinning de marge op de rivaal weer heeft vergroot tot tien punten. Wel hebben de Rangers een duel meer gespeeld.

Het duurde precies achttien minuten tot dat Glasgow Rangers de leiding nam. De Noord-Ier Steve Davis toonde aan over een buitengewoon gave traptechniek te beschikken, en mikte de bal via de handen van Falkirk-doelman Robert Olejnik het vijandelijke doel in. Tegen de verwachting in zette de thuisploeg echter niet door, en waren het zelfs de bezoekers die het dichtst bij een treffer waren. Ryan Flynn zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden.

Na de pauze schakelden de Rangers een tandje bij en werd het verzet van Falkirk voor de tweede keer gebroken. John Fleck kon profiteren van een prachtige run van Davis, die de bal afleverde bij de tweede paal waar zijn ploeggenoot eenvoudig binnen kon schieten. Steven Whittaker kon nog geen vijf minuten na de 2-0 profiteren van slecht verdedigen van de gasten, en bepaalde met een raak schot de eindstand op 3-0.