Rangers treurt na werelddoelpunt Hayes en gemiste strafschop Miller

Bart Kruyt11 dec 2010, 14:40
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 14:40

Glasgow Rangers is voor de tweede keer dit seizoen op een gelijkspel blijven steken. De koploper van de Schotse Premier League kwam op bezoek bij Inverness Caledonian Thistle niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de voorsprong op Celtic maar slechts met een puntje werd uitgebreid. De achtervolger, die dit weekend niet in actie komt, heeft nu drie punten minder dan Rangers.

Kenny Miller kon verantwoordelijk gehouden worden voor het puntenverlies van de landskampioen. De clubtopscorer maakte in de tweede helft weliswaar de gelijkmaker, maar miste acht minuten voor tijd ook een strafschop. Na een overtreding op James Beattie legde Miller vol vertrouwen aan, maar het schot dat recht door het midden ging werd met de voeten gekeerd door Ryan Esson.

De keeper van Inverness bezorgde zijn ploeg daarmee een verdiend punt. De subtopper deed in eigen huis niet veel onder voor een matig spelend Rangers en kwam na een halfuur spelen ook op voorsprong via Jonathan Hayes, die de score met een prachtig doelpunt wist te openen. De Ier pikte de bal op de eigen helft op, stoomde op en zag zijn zondagsschot in de kruising belanden.

Rangers moest in de achtervolging en kreeg al wat mogelijkheden, voordat het evenwicht in de score werd hersteld. Een kwartier na rust was het Miller die zich weer liet bejubelen, door vanuit de tweede lijn zijn negentiende (!) treffer van het seizoen te maken. De goaltjesdief verzuimde echter om de teller op twintig te brengen, waardoor Rangers genoegen moest nemen met een punt.