Rangers verslaat Hibernian en staat tien punten los van Celtic

Bart Kruyt14 feb 2010, 15:33
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 15:33

De Schotse titelstrijd lijkt zo goed als gespeeld te zijn. Glasgow Rangers profiteerde zondagmiddag van het puntenverlies dat Celtic zaterdag leed, door Hibernian te verslaan. Doelpunten van Steven Whittaker, Kris Boyd en Kenny Miller zorgden voor een 3-0 overwinning, waardoor Rangers nu tien punten meer heeft dan achtervolger Celtic. Met nog acht speelronden te gaan lijkt dat gaat te groot te zijn. Eind februari staat er nog wel een Old Firm op de rol.

Hibernian doet het dit seizoen uitstekend, met een derde plaats en een kleine achterstand op Celtic, en wilde zich in het Ibrox Stadium niet verstoppen. Waar veel ploegen genoegen zouden nemen met een punt, daar zocht Hibernian brutaal de aanval en speelde het bij tijd en wijlen in een onvervalste 4-2-4 opstelling. Omdat ook Rangers wilde aanvallen, werd het een aantrekkelijk duel met de nodige kansen.

Doelpunten bleven in de eerste helft echter uit. De beste mogelijkheid was voor Hibernian, toen Paul Hanlon zijn lijf tegen de bal drukte bij een corner, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Rangers-verdediger Sasa Papac. De Bosniër zag zijn ploeg vervolgens kort na rust op voorsprong komen via een treffer van Whittaker. Na een goede combinatie met Kyle Lafferty schoot hij zijn tiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen.

Hibernian moest zodoende op jacht naar de gelijkmaker en gaf daarbij de nodige ruimte weg in de verdediging, waardoor Rangers er via enkele counters gevaarlijk uit kon komen. Twintig minuten voor tijd zorgde één van die uitbraken ervoor dat de thuisploeg een strafschop kreeg, die uitstekend werd binnengeschoten door Boyd, die eigenlijk op het punt stond om gewisseld te worden. De wedstrijd was daarmee gespeeld, waarna Miller in de extra tijd het slotakkoord verzorgde.