voetbalzone

Rangers wil naar Engelse Premier League: 'Taboe is doorbroken'

Bart Kruyt16 nov 2012, 21:30
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2012, 21:30
Advertentie
/

Glasgow Rangers ging in het afgelopen seizoen failliet en maakte onder de naam Rangers FC een doorstart. De recordkampioen hoopte gewoon aan de Premier League mee te mogen doen, maar daar stak de Schotse bond een stokje voor. Rangers FC moest 'gewoon' in de derde divisie beginnen en voorzitter Charles Green gooit nu opnieuw een balletje op voor een verhuizing naar de Engelse competitie.

Celtic en Rangers hebben al vaker gesproken over een overstap naar de Engelse Premier League, maar vooralsnog kwam het daar niet van. Green blaast het plan nieuw leven in: "De Schotse Premier League heeft ons duidelijk gemaakt dat wij niet welkom zijn", vertelde hij vrijdag. "Het was een taboe om over een vertrek uit Schotland te praten, maar dat taboe is naar onze mening doorbroken. Het zou de spanning ook ten goede komen als Celtic en Rangers geen deel meer uitmaken van de competitie."

De Europese voetbalbond UEFA moet toestemming geven voor een verhuizing van Celtic en Rangers naar een buitenlandse competitie, maar Green verwacht daar geen problemen. In het vrouwenvoetbal bestaat er immers al een BeNeLiga. "Deze competitie gaat ervoor zorgen dat dingen veranderen", voorspelt Green.

Bezig met laden …