Rangers winnen simpel en houden voorsprong op Celtic intact

Matthijs van Laar27 dec 2009, 14:02
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2009, 14:02

Glasgow Rangers houdt de marge met rivaal en grootste concurrent Celtic in stand. The Gers kenden weinig problemen met nummer drie Hibernian (1-4) en vergroten daarmee de voorsprong op de stadsgenoot weer tot vier punten. Kenny Miller was met twee treffers de grote man bij de bezoekers.

De Rangers begonnen ontstellend zwak en keken al binnen een recordtijd van twaalf seconden tegen een achterstand aan. Merouana Zemmama mocht het halve veld oversteken en vervolgens afleggen op Anthony Stokes, die hard via de binnenkant van de paal binnen knalde. Twintig minuten later herstelden de bezoekers zich.

Miller werd bediend door Kris Boyd, en de aanvaller rondde fraai af. Op aangeven van Majid Bougherra tekende Boyd zelf nog voor de rust voor de 1-2. Nacho Novo bracht zijn ploeg na de pauze in veilige haven. De Spanjaard wilde aanvankelijk vanaf de zijkant terugleggen op de vrijstaande Boyd, maar zag doelman Yves Ma-Kalambay anticiperen op die pass, waarna hij besloot zelf voor de korte hoek te gaan: 1-3.

Halverwege het tweede bedrijf klaarde Miller de klus met zijn tweede treffer van de middag. Wederom was het Boyd die zijn maatje diep stuurde, en ook nu bleef de aanvaller van de Rangers koel oog-in-oog met Ma-Kalambay. Die 1-4 bleef ook de volgende 25 minuten gehandhaafd, waarmee de ploeg van Walter Smith de koppositie weer heeft verstevigd.