Rangers worstelen zich naar punt tegen tien man Hearts

Erik van Dam23 jan 2010, 17:23
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2010, 17:23

Glasgow Rangers heeft met hangen en wurgen een nederlaag tegen Hearts weten te voorkomen. De Schotse titelverdediger stond tot de blessuretijd met een numerieke meerderheid met 1-0 achter, maar een late goal van Andrew Little voorkwam dat Hearts de koploper van de competitie een smadelijke nederlaag toediende (1-1).

De stand in het duel tussen de nummers één en vijf bleef lang staan op 0-0; twintig minuten voor tijd leek Hearts ten onder te gaan nadat Christian Nadé zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. Maar ondanks de man-meersituatie slaagden de Rangers er niet in om alsnog een doelpunt te bewerkstelligen. Sterker nog; Hearts scoorde via Scott Robinson.

Op de valreep zorgde de jonge Noord-Ier Little er in blessuretijd alsnog voor dat Rangers één punt overhield aan het thuisduel. Voor de aanvaller betekende het zijn eerste officiële goal in het shirt van The Gers. Rangers komt door de remise op 48 punten; tien meer dan Celtic, dat echter wel twee duels minder heeft gespeeld dan de aartsrivaal en stadsgenoot.