voetbalzone

Rangers zet de knop om na eerste verlies en pakt weer drie punten

Erik van Dam13 nov 2010, 16:59
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 16:59
Advertentie

De midweekse nederlaag die Glasgow Rangers incasseerde tegen Hibernian (0-3) lijkt een incident te zijn geweest. Zaterdag lieten The Gers, die dit seizoen titelprolongatie hopen te bewerkstelligen, zien nog altijd de weg te kunnen vinden naar het doel. Nummer voorlaatst Aberdeen kwam naar het Ibrox Stadium om met 2-0 ten onder te gaan; Rangers blijft aan kop.

Beide doelpunten voor de Rangers vielen in de eerste helft. Spits Kenny Miller was niet geheel verrassend degene die de score opende; zijn rake schot betekende alweer de vijftiende treffer van het seizoen voor de Schot. Aberdeen kwam er snel daarna zelf uit via Rory McArdle, maar Miller liet zien ook over verdedigende kwaliteiten te beschikken en stopte hem goed af.

Kort nadat de 1-0 viel, verhoogde Vladimir Weiss de score. De Slowaakse huurling van Manchester City vond net als vijf weken geleden het doel. The Dons verdedigden zwak en daar profiteerde de middenvelder optimaal van, door laag in de hoek te scoren. Jamie Langfield verrichtte nog reddend werk op pogingen van Miller en Steven Whittaker. Celtic gaat zondag op bezoek bij St. Mirren; bij winst kan de achterstand weer worden teruggebracht tot één punt.

Overige uitslagen:

Dundee United – Kilmarnock 1-1
Hamilton – Inverness CT 1-3

Hibernian – Motherwell 2-1
St. Johnstone – Hearts 0-2

Bezig met laden …