voetbalzone

Ranieri durft het eindelijk aan: ‘We gaan voor de titel’

Thijs Post22 apr 2016, 15:28
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2016, 15:28
Advertentie

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Leicester City in de Premier League een voorsprong van vijf punten op Tottenham Hotspur. Voor het eerst dit seizoen heeft manager Claudio Ranieri uitgesproken dat hij met zijn ploeg voor de titel gaat. Tot voor kort probeerde Ranieri de stuntploeg nog altijd in een underdogpositie te manoeuvreren.

/

“We mikken op de landstitel, dat is nog ons enige doel dit seizoen”, zo laat Ranieri vrijdag weten aan The Telegraph. Leicester City is al zeker van deelname aan de Champions League. “Felicitaties aan iedereen: de eigenaar, de fans, de spelers, de staf en iedereen die ermee te maken heeft gehad", jubelt de Italiaanse coach.

“Het is prachtig dat we het bereikt hebben, ongelooflijk, maar nu gaan we door voor de landstitel. Ik heb met mijn spelers gepraat en gezegd dat dit het moment is om door te drukken. Ik geloof erin. Als Tottenham Hotspur ons passeert, gefeliciteerd. De Champions League is geweldig, maar we hebben nog een doel.” Zondag speelt Leicester City tegen Swansea City zonder topschutter Jamie Vardy. “Het is niet fijn dat we onze topscorer moeten missen, dus iedereen moet een stapje extra doen. Als we kampioen willen worden, moeten we knokken.”

Bezig met laden …