voetbalzone

Ranieri: 'Ik weet niet wat er bij Chelsea gebeurde, zij waren de kampioen'

Robin Bruggeman06 aug 2016, 09:47
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2016, 09:47
Advertentie

Chelsea ging als de regerend kampioen het afgelopen seizoen in, maar de ploeg van toenmalig trainer José Mourinho stortte daarna helemaal in en eindigde uiteindelijk op een teleurstellende tiende plaats. Claudio Ranieri is echter niet bang dat er dit seizoen eenzelfde scenario op zal treden bij landskampioen Leicester City.

/

“Als ik iets bouw, wordt het nooit vernietigd. Het is mijn filosofie om naar je eigen huis te kijken en niet naar andere huizen. Wat er hier gebeurt is het belangrijkste, mijn huis is schoon en staat stevig”, vertelt de Italiaan aan Sky Sports. “We proberen langzaam om een eerste en tweede verdieping toe te voegen, de fundering staat erg stevig. Ik weet niet wat er bij Chelsea gebeurde, zij waren de kampioen.”

“Ik heb met mijn spelers gesproken en ik zei: ‘Ik ken jullie goed en ik wil meer. Vergeet wat we bereikt hebben, ik wil meer. Jullie kunnen mij niet wijsmaken dat dit alles is wat jullie kunnen geven, ik wil meer dan het maximum’”, gaat Ranieri verder. “Ik ben erg benieuwd wat we nu nog kunnen doen. Als iemand meer mentale rust nodig heeft, kan hij bij mij op de bank blijven om beter te begrijpen wat er op het veld gebeurt. We hebben vorig seizoen iets bereikt wat moeilijk zal zijn om te herhalen, maar ik wil het ultieme.”

Bezig met laden …