voetbalzone

Ranieri in tranen van het veld: 'Gefocust blijven, we hebben nog steeds niks'

Matthijs van Laar10 apr 2016, 17:41
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 17:41
Advertentie
/

Dankzij twee goals van Jamie Vardy zette Leicester City zondagmiddag opnieuw een grote stap richting de Engelse landstitel. De koploper van de Premier League won met 0-2 bij Sunderland en heeft nu een voorsprong van tien punten op naaste belager Tottenham Hotspur, dat later op de dag nog wel in actie komt. Manager Claudio Ranieri begint er langzaam maar zeker ook echt in te geloven. “De fans moeten blijven dromen”, zei hij.

The Foxes zijn nog vijf wedstrijden verwijderd van een enorme sensatie. “We moeten geconcentreerd en gefocust blijven”, verklaarde Ranieri na de overwinning op de laagvlieger. “We krijgen nu twee lastige thuiswedstrijden. We zijn nu bijna verzekerd van een rechtstreeks ticket voor de Champions League, dat mogen we niet meer uit handen geven. We hebben nog steeds niks.”

Ranieri liep met de tranen in zijn ogen van het veld in het Stadium of Light en kon ook na afloop zijn emoties moeilijk bedwingen. “Het is lastig om te beschrijven wat ik allemaal voel”, vervolgde de Italiaan, die vervolgens weer snel overging op de orde van de dag. “We hebben vandaag een paar fouten gemaakt, we zullen hard moeten blijven werken en kijken naar wat er niet goed is gegaan.” Volgende week neemt Leicester het in eigen huis op tegen West Ham United.

Bezig met laden …