voetbalzone

Ranieri liep verjaardag mis: ‘Hij zei: ‘waar is het feest? Ik zie niemand!’

Gijs Freriks17 apr 2016, 09:35
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2016, 09:35
Advertentie
/

Leicester City versloeg Sunderland vorige week zondag met 0-2 en had drie dagen voor die overwinning ook al iets te vieren, want Christian Fuchs gaf zijn dertigste verjaardag. De linksachter uit Oostenrijk nodigde ook Claudio Ranieri uit, maar de manager had de boodschap niet helemaal begrepen.

“Mijn vrouw organiseerde het feestje en vertelde het verhaal toen iedereen er inmiddels was. Jon Sanders, die namens de club een en ander voor mij regelt, had Claudio uitgenodigd en gevraagd of hij rond een uur of vier zou kunnen komen. Claudio had waarschijnlijk niet goed naar de uitnodiging gekeken, niet naar de datum en niet naar de tijd. Hij kwam dus direct en belde Jon. “Hell, Sando, waar is het feest? Ik zie niemand. Niemand op de eerste en niemand op de tweede etage!”

“Het feest was echter de volgende avond en toen besloot ik Claudio te bellen. Ik wilde dat hij het verhaal zou vertellen wanneer iedereen erbij was. Ik belde en het enige wat hij zei, was dat Jon Sanders nu is gedegradeerd naar de jeugdopleiding”, lacht Fuchs in the Guardian. “Claudio kwam uiteindelijk alsnog opdagen op mijn verjaardag. Eigenlijk kwam hij dus twee keer, dus dat is al helemaal een eer. Ik kon het niet geloven. Hij lachte, genoot en vond het niet erg dat ik een paar glazen wijn dronk. Hij heeft een groot karakter.”

Bezig met laden …