voetbalzone

Ranieri verklaart stap: 'Monaco is een geweldige stad, met mooie vrouwen'

Bart Kruyt01 jun 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2012, 00:00
Advertentie

Claudio Ranieri zei dat hij graag wilde terugkeren naar de Premier League, maar er kwamen maar geen Engelse aanbiedingen binnen voor de voormalig coach van onder meer Chelsea. In Frankrijk was er wel een club die de Italiaan wilde hebben: het ambitieuze AS Monaco bood Ranieri een verbintenis aan. Enigszins verrassend zette de coach zijn krabbel onder dit contract.

/

Monaco speelt, evenals afgelopen jaar, in het volgende seizoen in de Ligue 2. "Misschien ligt deze keuze niet meteen voor de hand, maar ik hou van grote uitdagingen en kijk er naar uit hier iets moois op te bouwen", zei Ranieri. "Ik begrijp de verleidingen van deze plaats voor de spelers. Het is een geweldige stad, een heerlijk klimaat, mooie vrouwen en een goede keuken. Maar gaat het nu niet om. Ik ben gefocust op winnen en daarvoor zullen de spelers offers moeten brengen."

Na zijn vertrek bij Chelsea werkte Ranieri nog voor Valencia, Parma, Juventus, AS Roma en Internazionale. "Al met al kijk ik erg uit naar deze uitdaging. Ik werk graag met jonge en gretige spelers. Daarbij is dit mijn kans om Frans te leren spreken. Op mijn 47ste leerde ik Spaans, drie jaar later Engels en nu gaan we Frans studeren", aldus de inmiddels zestigjarige Ranieri. "Maar de taal van het voetbal is universeel."

Bezig met laden …