voetbalzone

Ranieri verrast: ‘Ik denk dat Brugge de Champions League kan winnen’

Gijs Freriks13 sep 2016, 21:07
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 21:07
Advertentie

Claudio Ranieri presteerde vorig seizoen het onmogelijke door Leicester City kampioen te maken en toen een Belgische journalist dinsdagavond vroeg of Club Brugge misschien kans maakt om de Champions League te winnen, zei de Italiaan dat de deelnemer aan de Pro League kans maakt wanneer men in dat succes blijft geloven.

/

“Waarom zou Club niet kunnen winnen? Het sprookje van Leicester is van toepassing op de sport, maar ook op het leven. Als je gelooft in je doel kunnen er prachtige dingen gebeuren. Als je er niet in gelooft wordt het verhaal plots veel moeilijker. Ik denk dat Club Brugge de Champions League kan winnen. Ze maken in ieder geval evenveel kans als wij en FK Rostov”, zo werd Ranieri geciteerd door onder meer Het Laatste Nieuws.

Ranieri’s Leicester neemt het woensdagavond in de eerste speelronde van de Champions League-groepsfase op tegen Club. Hij zei tijdens de persbijeenkomst overigens nog wel dat het in principe ‘onmogelijk’ voor the Foxes is om het miljoenenbal te winnen: “Maar Leicester heeft laten zien dat het onmogelijke mogelijk is. We zullen een sprookje moeten schrijven. Een tweede sprookje.”

Bezig met laden …