voetbalzone

‘Ranieri zette pizza’s op het menu, Guardiola haalde ze er af, twee genieën’

Robin Bruggeman10 aug 2016, 08:40
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 08:40
Advertentie

Sean Dyche was het afgelopen seizoen met Burnley actief in de Championship, maar doordat the Clarets zichzelf knap tot kampioen wisten te kronen, mag de Engelsman zijn kunsten dit seizoen weer in de Premier League laten zien. Hier zal hij met onder andere José Mourinho, Josep Guardiola en Antonio Conte een aantal buitenlandse managers van naam tegenkomen en Dyche denkt dat die net wat meer krediet hebben dan hun Engelse collega’s.

/

“Iedereen had twijfels toen ik 4-4-2 ging spelen tijdens mijn laatste Premier League-jaar”, vertelt hij in gesprek met de Daily Mail. “En toen ging iedereen het vorig seizoen doen en was het opeens ‘geweldig Claudio Ranieri, geweldig, tactisch genie’. Jürgen Klopp kwam binnen bij Liverpool en speelde ook een soort 4-4-2 met veel geren en veel druk, mensen vonden het prachtig… ‘Maar deed Sean Dyche dat jaren geleden ook al niet? Ach ja.’”

“Ik hoorde Gaël Clichy praten over het nieuwe dieet dat Guardiola geïntroduceerd heeft. Hij heeft pizza’s van het menu gehaald. Ranieri zette ze vorig seizoen juist weer op het menu. Twee genieën, eentje voegt pizza toe en de ander haalt het weer weg. Ik doe misschien een beetje luchthartig, maar ik ben ook serieus. Het klopt, dat is de misvatting. Clichy had het over een geweldig nieuw dieet, maar wij doen dat al sinds ik hier ben. Net als andere Engelse managers.”

“Ik heb geen probleem met buitenlandse managers, maar zo denk ik er over”, gaat Dyche verder. “Als er een baan vrijkomt, beginnen de fans meteen over een buitenlandse trainer, ‘oh ja, ik heb gehoord dat hij tactisch geweldig is’. Zo gaat het meestal en wij lachen ons dan kapot, die fan heeft nog nooit van die man gehoord. Ik heb alle respect voor de trainer die naast me staat, sommigen hebben geweldige dingen laten zien, maar ik denk er niet aan om te gaan slijmen.”

Bezig met laden …