voetbalzone

‘Raphaël maakt nooit fouten, leest het spel goed, is elegant en atletisch’

Erik van Dam10 mrt 2014, 10:18
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2014, 10:18
Advertentie

Real Madrid won zondag zonder veel moeite met 3-0 van Levante. Doelpunten van Cristiano Ronaldo, Marcelo en Nikos Karabelas (eigen goal) brachten de Madrilenen de zege. Clubicoon Emilio Butragueño zag het allemaal glunderend aan. De Koninklijke staat aan kop van de ranglijst, drie punten voor Atlético Madrid en vier voor Barcelona. Butragueño wil echter niet teveel met de naaste belagers bezig zijn.

voetbalzone

“Het belangrijkste is dat wij zélf onze wedstrijden winnen. Raken onze rivalen achterop, dan is dat alleen maar mooi. We doen het ontzettend goed, zeker als je bedenkt dat we rond de Kerstdagen vijf punten achterstand hadden en nu drie en vier punten voorsprong hebben”, zegt Butragueño maandag tevreden in de Spaanse pers. Hij licht Raphaël Varane uit als uitblinker in het duel met Levante.

De Franse verdediger begon in de basis en mocht zeventig minuten meedoen, voordat Nacho Fernández er voor hem in kwam. “Het is altijd goed om Varane in de basiself te zien. Raphaël maakt nooit fouten, leest het spel goed, is elegant en atletisch. Geweldig, want zijn knie moet het tot het eind van het seizoen wel goed blijven doen”, zegt Butragueño hoopvol. Varane werd sinds zijn transfer van Lens naar Real Madrid geplaagd door knieblessures.

Bezig met laden …