Raphinha kookt van woede en gaat compleet door het lint na wissel

Mart Oude Nijeweeme17 feb 2023, 10:26
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2023, 10:26

Daags na het spektakelstuk tussen Barcelona en Manchester United wordt er niet alleen gesproken over het 2-2 gelijkspel. In de Spaanse media gaat de aandacht eveneens uit naar Raphinha, die zijn emoties niet de baas was toen hij door Xavi tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. De Braziliaan botvierde zijn frustratie op een stoel in de dug-out, alvorens hij door de eerder gewisselde Jordi Alba tot kalmte werd gemaand.

Raphinha bewees in de tweede helft zijn waarde voor Barcelona met een doelpunt en een assist. Vijf minuten na rust legde hij een corner op het hoofd bij Marcos Alonso, die bij de tweede paal kon inkoppen. Toen United het duel vervolgens omdraaide en via Marcus Rashford en een eigen doelpunt van Jules Koundé op voorsprong kwam, bezorgde de buitenspeler Barça alsnog een punt. Vijf minuten na de gelijkmaker werd hij naar de kant gehaald door Xavi.

Raphinha was zijn emoties niet de baas en sloeg vier keer keihard tegen een stoel voor hem. Alba, die geel had en na ruim een uur spelen naar de kant werd gehaald door Xavi, maande zijn ploeggenoot tot kalmte. Raphinha heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "Dat zal ik tijdens de training nogmaals doen. Ik wil me verontschuldigen voor mijn actie, het zal niet meer geburen. Ik heb geen enkel probleem met Xavi of de club. Ik wilde gewoon spelen."