voetbalzone

Rapid Wien krijgt herkansing na fout arbiter

28 feb 2008, 21:14
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2008, 21:14
Advertentie
Met een 2-1 overwinning op Rapid Wien zorgde SC Rheindorf Altach dit weekend voor een verrassing in de Oostenrijkse Bundesliga, maar de drie punten die bij de zege horen kan de ploeg vergeten. De Oostenrijkse bond heeft besloten dat de wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld na een fout van scheidsrechter Bernhard Brugger. Er is nog geen datum geprikt.

Direct na de nederlaag had Rapid Wien al laten weten te gaan klagen bij de bond, omdat het eerste doelpunt van Altach volgens de grootmacht nooit had mogen vallen. Roland Kirchler benutte een strafschop, terwijl de doelman van Rapid (Helge Payer) nog helemaal niet op zijn plek stond. Dit is in strijd met de FIFA-regels.

Payer stond nog met zijn rug naar de bal toen Kirchler de penalty binnenschoot. De protesten waren hevig, maar hadden geen directe gevolgen. Uiteindelijk heeft Rapid Wien in hoger beroep alsnog succes gehaald. Altach is echter niet van plan om zich bij de beslissing neer te leggen. De club heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.
Bezig met laden …