voetbalzone

Rapid Wien plukt op fraaie wijze vruchten van ingestudeerde hoekschop

Peter Nusselder27 okt 2011, 13:58
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 13:58
Advertentie

In het voetbal vallen beslissingen vandaag de dag steeds vaker uit spelhervattingen. Het kan dus nooit kwaad om daar tijdens de training wat extra aandacht aan te besteden, moet men bij Rapid Wien gedacht hebben; op woensdag werden daar op bijzonder fraaie wijze de vruchten van geplukt.

Tijdens de wedstrijd om de Oostenrijkse beker tegen SV Ried stond de thuisploeg in Wenen met 0-1 achter, toen Steffen Hofmann een corner mocht nemen. In plaats van de bal op de gebruikelijke manier voor het doel te slingeren, besloot de Rapid-speler voor een wat kortere variant. Op de achterlijn kwam medespeler Michael Schimpelsberger namelijk al aangesneld, met een tegenstander in zijn rug.

De bewaker van Schimpelsberger verwachtte vermoedelijk dat de bal op Hofmann gekaatst zou worden, maar niets was minder waar: met een effectvolle pass werd Christopher Drazan bereikt, die op de zestien al klaar stond om in te stormen. Met links haalde Drazan verwoestend uit en zijn knal verdween vast in de kruising. Het drietal rende vervolgens naar de bank van Rapid om gezamenlijk de treffer te vieren.

Bekijk hier (vanaf 0.56 minuut) de ingestudeerde hoekschop:


Bezig met laden …