Rapid Wien wint Oostenrijkse topper en is klaar voor treffen met Ajax

Bart Kruyt01 aug 2015, 17:55
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2015, 17:55

Rapid Wien werkt met een goed gevoel naar de tweede wedstrijd tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League toe. Zoltan Barisic besloot om enkele spelers rust te geven met het oog op het duel van aankomende dinsdag, maar toch wist Rapid de topper tegen landskampioen Red Bull Salzburg met 1-2 te winnen. Stefan Schwab, die afgelopen woensdag nog een rode kaart kreeg na zijn horrortackle op Jairo Riedewald, maakte de beslissende goal voor Rapid.

Schwab zal er dinsdag vanwege een schorsing niet bij zijn in Amsterdam, maar mocht zaterdag in de Oostenrijkse Bundesliga wel gewoon in actie komen. De middenvelder begon opnieuw in de basis en zag Athanasios Petsos na een kwartier spelen de 0-1 maken. De Griek, die tegen Ajax ook negentig minuten binnen de lijnen stond, draaide een vrije trap over de muur en in de hoek. Schwab maakte een kwartier later zelf de 0-2, door na een indraaiende vrije trap hard binnen te schieten.

De fans van Rapid zullen misschien een beetje verrast geweest zijn door deze tussenstand na een halfuur spelen, want uitblinkers Philipp Schobesberger en Robert Beric zaten toch echt op de bank. Pas toen Salzburg na rust begon aan te dringen, besloot Barisic de aanvallers toch nog in te brengen. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 1-2, via Dmitri Oberlin, maar hierna slaagde Salzburg er ondanks een behoorlijk aantal kansen niet in om de gelijkmaker te forceren.

Rapid heeft na twee speelronden in de Oostenrijkse Bundesliga al zes punten meer dan Salzburg, dat ook in de eerste speelronde verloor. Rapid neemt het zoals gezegd dinsdag op tegen Ajax en zal in Amsterdam in ieder geval moeten scoren, na het 2-2 gelijkspel van afgelopen woensdag in Wenen.