Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rapport Oranje: 2 spelers steken met kop en schouders boven de rest uit

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft de uitzwaaiwedstrijd voorafgaand aan het EK maandagavond gewonnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was in De Kuip met 4-0 te sterk voor IJsland dankzij treffers van Xavi Simons, Virgil van Dijk en de invallers Donyell Malen en Wout Weghorst. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Oranje met een rapportcijfer.

Bart Verbruggen: 6


Verbruggen kreeg vorige week te horen dat hij de eerste doelman is van het Nederlands elftal tijdens het EK. De 21-jarige goalie hoefde in de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0 winst) nauwelijks handelend op te treden. Tegen IJsland had Verbruggen opnieuw weinig te doen. De goalie kwam in de 71ste minuut wel met de schrik vrij, nadat een afstandsschot van Stefan Thórdarson pardoes op de paal belandde.

Denzel Dumfries: 7,5


Het kan goed zijn dat Koeman er nog niet over uit is wie hij op het EK als rechtsback gaat opstellen: Dumfries óf Jeremie Frimpong. Laatstgenoemde was tegen Canada de absolute uitblinker. Dumfries mocht zich in het duel met IJsland aan de bondscoach tonen. De rechtsback maakte andermaal indruk in aanvallend opzicht door de bal met het hoofd panklaar voor Simons te leggen, waardoor de 1-0 een feit was. Ook daarna stichtte hij meerdere keren gevaar.

Stefan de Vrij: 7


De ervaren verdediger van Inter kreeg centraal in de defensie naast Van Dijk de voorkeur boven Lutsharel Geertruida en Matthijs de Ligt. De Vrij speelde een solide wedstrijd en won het merendeel van zijn persoonlijke duels. Na een klein uur spelen wist hij Oranje met een sterke interceptie te behoeden voor de 2-1 van Polen na een slippertje van Reijnders.

Virgil van Dijk: 6,5


Koeman begon tegen IJsland mogelijk met zijn beoogde basiself tijdens het openingsduel op het EK. Van Dijk keerde terug in de ploeg en kreeg de aanvoerdersband weer om de arm. In het eerste bedrijf viel de mandekker op door twee mindere momenten: een crosspass die de tribunes in vloog en een pass van IJsland achter de defensie van Oranje waar hij zich op verkeek. Vroeg in de tweede helft liet Van Dijk zich van zijn positieve kant zien door uit een hoekschop de 2-0 tegen de touwen te koppen.

Nathan Aké: 6,5


Tijdens het EK is Aké een van de spelers die al zeker lijkt van een basisplaats. De multifunctionele verdediger kan zowel als linksback en als centrale verdediger uit de voeten. Tegen IJsland deed hij geen gekke dingen. Aké moest als meer defensieve vleugelverdediger zorgen dat de restverdediging op orde was op het moment dat Dumfries aan de andere kant mee ten aanval trok.

Joey Veerman: 8


Nu Frenkie de Jong het EK in Duitsland mist wegens zijn enkelblessure, lijkt Joey Veerman zijn aangewezen vervanger. De creatieveling vormde maandagavond een middenveld met Reijnders en Schouten en stond aan de basis van de 1-0 van Simons. Veerman had een fraaie pass in huis op Dumfries, die vervolgens de assist verzorgde. Veerman had sowieso een goede connectie met de voormalig PSV’er, aangezien de rechtsback voor rust nogmaals met een splijtende pass werd gevonden.

Tijjani Reijnders: 6


Dankzij zijn goede prestaties tijdens zijn debuutseizoen bij AC Milan én in Oranje is Reijnders uitgegroeid tot een van de belangrijke krachten in de ploeg van Koeman. Tegen IJsland had hij dankzij het snel verleggen van het spel een aandeel in het frivole spel van Oranje. Na een klein uur had hij een slippertje door op de achterlijn balverlies te lijden. Het werd Reijnders uiteindelijk niet fataal door sterk ingrijpen van De Vrij.

Jerdy Schouten: 6,5


Schouten leek in de uitzwaaiwedstrijd genoegen te moeten nemen met een reserverol. Doordat Teun Koopmeiners tijdens de warming-up een liesblessure opliep, had Koeman alsnog een basisplaats voor de controleur van PSV in petto. Schouten zorgde in de eerste helft voor een goede balans en wist het spel door het simpel te houden ook enkele keren te versnellen.

Xavi Simons: 6


De druk bij Simons lag voorafgaand aan het duel met IJsland hoog. Na dertien interlands wachtte hij nog altijd op zijn eerste doelpunt of assist in het shirt van het Nederlands elftal. Precies op tijd tekende hij aan voor zijn allereerste doelpunt namens Oranje. De rechtspoot kreeg de bal halverwege de eerste helft op een presenteerblaadje van Dumfries en wist de ban zo te breken. De goal zal Simons goed doen. Verder had hij het echter lastig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Memphis Depay: 9


Na een sterk optreden tegen Canada toonde Memphis zich vier dagen later tijdens het uitzwaaiduel van Oranje opnieuw hongerig. De spits, die komende zomer transfervrij is, wordt de eerste keus van Koeman in de punt van de aanval. Na een kwartier spelen zorgde hij voor het eerste wapenfeit tegen IJsland met een geplaatst schot richting de rechterbovenhoek. De nummer 9 kreeg meer mogelijkheden, maar moest telkens op doel schieten uit een lastige hoek.

Door zich veelvuldig uit te laten zakken en zo nu en dan diep te gaan was hij een plaag voor de defensie van IJsland. Memphis toonde in de slotfase andermaal zijn goede vorm. Eerst met een assist bij de 3-0 van invaller Malen. De spits was vervolgens ook nog trefzeker, alleen werd zijn treffer afgekeurd vanwege een handsbal van Veerman.

Cody Gakpo: 6,5


Ook Gakpo kan rekenen op het vertrouwen van Koeman. Maandagavond speelde hij voor rust redelijk kleurloos. Eén keer kwam hij in scoringspositie, maar het zijnet stond een treffer van de aanvaller van Liverpool in de weg. Ook vroeg in de tweede helft had Gakpo een grote kans om te scoren. Ditmaal stuitte hij op de snel uit zijn doel komende sluitpost Hákon Rafn Valdimarsson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Je kan zeggen wat je wilt, maar die Memphis was verdomme goed. Hopelijk houdt ie deze vorm vast, dan kan het echt wat worden deze zomer

10 juni 2024 om 22:42

Hij was goed, maar persoonlijk vind ik een 9 toch te hoog. Dan had hij in de eerste helft één van zijn kansen mogen verzilveren

10 juni 2024 om 22:43

Geweldig tijdens niets zeggende oefenpotjes. Zodra het toernooi begint is hij nergens meer te vinden. Meerdere eindtoernooien zo geweest.

10 juni 2024 om 22:45

Mijn hemel, hoe zuur is dit? Ik heb een licht vermoeden dat Nederland niet het land is waarvoor je juicht? Memphis geeft niet altijd thuis, maar doorgaans kunnen we echt wel op hem bouwen. Dit geeft vertrouwen!

10 juni 2024 om 22:46

Het is nooit goed hè. Wat moet hij dan doen? 6x scoren en 5 assists geven? Hij speelde erg goed en gaat met vertrouwen naar het EK. Bovendien laat hij zien dat het onze beste spits is. Of wil jij met Brobbey of Weghorst starten.

10 juni 2024 om 23:07

Hahah en nog zijn mensen negatief op de belangrijkste speler van oranje. Man man man

11 juni 2024 om 06:59

Je kunt de reactie van EI_Guaje7 zuur vinden maar hij heeft toch gelijk? Waar was Memphis in Qatar? Waar was hij op het vorige EK?

11 juni 2024 om 07:31

Het gaat totaal niet om waar hij was, maar om waar hij is. En hij lijkt in bloedvorm. Na dat constante gezeik mag hij ook wel de credits krijgen die hij nu gewoon verdient.

11 juni 2024 om 09:44

Hij is nooit stabiel geweest, na 1 goede wedstrijd volgen er 3 mindere. Dat is zijn hele carrière al zo. Ik verwacht er op het ek tegen betere landen weinig van.

11 juni 2024 om 10:09

@el guaje7

Feitelijk simpelweg onwaar, makkelijk op te zoeken ook en een stokpaardje voor mensen die gewoon iets tegen Memphis hebben op niet voetbalgebied.

Ik snap niet dat mensen makkelijk weerlegbare uitspraken doen zonder het eerst zelf te checken.

Veerman basis, dat kan niet anders. Brengt zoveel voetbal in het elftal en heeft eigenlijk als enige de kwaliteit om op constante basis die typische balletjes achter de laatste lijn te leggen.

10 juni 2024 om 22:43

Denk toch dat hij Reijnders, Xavi en Frenkie gaat spelen. Veerman zal spelen als Frenkie niet fit is.

10 juni 2024 om 22:46

Koeman gaat Xavi nooit op het middenveld zetten. Koopmeiners was eerste keus en waarschijnlijk is dat door zijn blessure nu Wijnaldum geworden…

11 juni 2024 om 00:18

Nee!!! Geen Wijnaldum!

10 juni 2024 om 22:44

Ja veerman was de man vanavond.

10 juni 2024 om 22:44

Ja, als hij de ruimte krijgt dan legt ie ze waar ie wil. Is echt een wapen. Verder was Memphis wel echt goed hoor. Alleen Xavi vond ik wat flets.

10 juni 2024 om 22:47

Xavi wil zich te graag bewijzen lijkt het. Daardoor speelt hij wat geforceerd.

10 juni 2024 om 22:51

Koeman ziet Xavi (nog) niet als middenvelder. Daar geloof ik nix van. Ik ben heel erg benieuwd met welke 11 hij gaat starten zondag. Buiten Verbruggen, Van dijk, Ake en Memphis is volgens mij nog niemand zeker van zijn plek. Gakpo was flets en als je dan Malen ziet invallen. Xavi heeft het in zich maar laat t nog niet echt zien. Frimpong heeft een bepaalde drive laten zien. Reijnders op 10 is het niet. Die moet op 6 of 8 spelen. Dat zou dan weer betekenen dat dat ten koste van de goed spelende Schouten of Veerman gaat. Kortom alles ligt nog open

10 juni 2024 om 22:46

Tegen zulke tegenstanders moet je hem altijd in de basis zetten inderdaad. Als je hem vrij laat, dan kan hij van grote waarde zijn met zijn passing. Tegen de grote tegenstanders sneeuwt hij daardoor helaas vaak ook onder, omdat hij dan niet alle tijd en ruimte krijgt om te voetballen. Maar dat is ook het fijne aan deze selectie, aangezien er moeiteloos gerouleerd kan worden zonder echt in kwaliteit achteruit te gaan.

Er waren mensen die Memphis op de bank wilden he. Realiseren we ons dat nog?

10 juni 2024 om 22:49

Was terecht toch? Waardeloos dit seizoen. Nauwelijks gespeeld. En 1 zwaluw, maakt nog geen zomer. IJsland is een team van niks.

10 juni 2024 om 22:56

Nee was niet terecht. Wat een grap. Veruit je beste aanvaller. Het is een enorm domme sukkel maar kijk even door alle haat om z’n haarband en gekke raps e.d. heen en zie het gewoon.

10 juni 2024 om 23:00

Het zou terecht zijn als we vervangers hadden die in de buurt kwamen van wat hij kan brengen. Mensen die Brobbey of Weghorst in de spits wilden ipv Memphis.... dat is vrij lachwekkend.

11 juni 2024 om 00:25

Ik vond het ook terecht. Hij heeft 2 jaar bar weinig gespeeld en als hij in Oranje speelde, was het ook vaak alleen maar voor Memphis. Maar eerlijk is eerlijk, hij speelde nu 2x prima. Is in dit systeem ook veel meer een teamspeler! Straalt ook spelvreugde uit met Frimpong. En Depay is momenteel wel een stuk beter dan Gakpo, Bergwijn en Simons!

11 juni 2024 om 10:12

@cipolliniWaarom is hij een enorm domme sukkel? De meeste mensen hebben gewoon geen identiteit en hebben alles wat Derksen zegt overgenomen.Ik besef oprecht niks van mensen domme sukkels noemen die ik niet persoonlijk ken en voor de rest in werkelijkheid niks fout hebben gedaan. Oprecht eng gedrag hoe mensen zo'n uitgesproken mening hebben over mensen die ze niet persoonlijk kennen.

10 juni 2024 om 23:19

Ja, en dat wil ik nog steeds. Thuis op de bank dan. Het feit dat een speler die nieteens bij de top 10 aanvallers van oranje behoort hoogstwaarschijnlijk topscorer aller tijden gaat worden is de teloorgang van het NL voetbal. En daarbij vind ik het een kwal van een vent. Maarja, wie ben ik

11 juni 2024 om 07:25

Hahaha vind dit altijd makkelijk scoren. Want niemand had mij kunnen vertellen dat hij zo fit zou zijn op het moment. Alleen maar goed hoor dat hij zo goed speelt. Maar op voorhand leek het er niet op.

Dumfries komt vaak in de positie waar hij gevaarlijk kan worden, dat is knap.. maar hij doet er toch vrij weinig mee? Vond hem matig spelen.

10 juni 2024 om 22:45

Helemaal met je eens, een 7,5 is echt te hoog voor hem.

10 juni 2024 om 22:48

Hij geeft de assist op de 1-0, heeft meerdere corners versiert. Waar ook nog eens de 2-0 uitkomt. En verdedigend niets weggegeven. Wat moet hij nog meer doen? Heeft gewoon goed gespeeld

10 juni 2024 om 22:57

Als je 8 keer vrij een voorzet kan geven, maar nooit de bal voorbij de man krijgt.. tja. Dan is er ruimte voor verbetering.

11 juni 2024 om 13:03

@burdym

Het is een beetje van beide natuurlijk. Die assist op de 1-0 was erg goed. Die meerdere corners versiert vind ik niet iets dat in het voordeel van Dumfries moet spreken, omdat die corners nagenoeg allemaal zijn gekomen uit erg slechte voorzetten van hemzelf. Dat dan een corner de 2-0 oplevert, waarbij hij 0 rol heeft, vind ik niet iets dat je als pré voor Dumfries kan rekenen...

Verdedigend niets weg gegeven vind ik tegen Ijsland ook niet heel relevant. Daarbij mag je overigens ook vermelden dat hij meerdere overtredingen daarvoor nodig had, omdat hij niet snel genoeg terug was. Dus nee, een 7.5 is echt te hoog voor hem. De 6.5 die Aké onbegrijpelijk krijgt, had je om moeten draaien met Dumfries. Het was voldoende, maar niet uitzonderlijk.

Voor wat betreft wie er in de basis moet, dat is mij om het even. Puur voetballend gezien vind ik persoonlijk dat Geertruida - Frimpong een betere flankbezetting is dan met Dumfries. Je ziet namelijk duidelijk dat voetballend gezien heel veel over links gaat, omdat Dumfries zwak is in de combinatie. Buiten die gevaarlijke runs van hem kun je dus niet opbouwend via rechts aanvallen. Met Frimpong heb je in mijn optiek daar wel 2 opties op rechts, wat je als team onvoorspelbaarder maakt.

Dat gezegd hebbende, tactisch gezien kan het ook een wapen zijn om tegen een moegestreden verdediging Frimpong en Malen in te brengen. Die weten qua snelheid namelijk wel raad met een moegestreden verdediging. En de voorzetten van Frimpong zijn wel puntgaaf en met een idee erachter (t.o.v. de blinde, op goed geluk, ballen van Dumfries).

10 juni 2024 om 22:48

Frimpong is Dumfries voorbij gestreefd dit seizoen. Waarom niet eens 5-3-2 variant proberen met Dumfries op rechts en Frimpong op links. Niet de beste positie voor Frimpong, maar hij heeft wel de snelheid en techniek om daar iets mee te doen. Iets wat Dumfries in mijn ogen niet zou kunnen..

10 juni 2024 om 22:51

Je moet Frimpong helemaal niet vergelijken met Dumfries. FP is rechtsbuiten en Dumfries rechtsback. De concurrenten voor FP zijn Xavi en Malen. En voor Dumfries is dat Geertruida.

Frimpong speelde de 2e seizoenshelft al
Bijna nooit meer rechtsback

10 juni 2024 om 23:29

Frimpong is duidelijk veel beter op rechts en het is geen back maar een aanvaller.
Als Simons zoals vandaag als aanvaller word gezien is dat de concurrent voor Frimpong op rechts. op links is het Gakpo of Malen. Brobbey zal waarschijnlijk zeer weinig minuten krijgen aangezien Weghorst de supersub is.

Dumfries moet het uitvechten met Geertruida de keuze zal ook te maken hebben wie er rechtsvoor staat.
Geertruida Frimpong is wat mij betreft de beste duo voor de rechterkant en zo behouden we ook kwaliteiten op de bank aangezien we met Dumfries iemand hebben waarmee we nog wat kunnen forceren.
Als je Geertruida ziet voetballen daar straalt veel meer klasse uit dan dat je Dumfries bezig ziet maar Dumfries is aanvallend wel dreigender al is dat niet per se nodig als je rechtsvoor Frimpong hebt lopen.

10 juni 2024 om 22:49

Ik geloof dat geen enkele voorzet van Dumfries met de voet voorbij de verdediger is geweest. Alleen met zijn hoofd kan hij nog wel wat klaarleggen. Maar denk dat het misschien wel een geheim wapen is om spelers als Malen en Frimpong als wissel te kunnen gebruiken, als de tegenstander niet helemaal fris meer is. Hun snelheid is echt een troef.

11 juni 2024 om 12:57

Precies wat jij zegt inderdaad Oortap! Dumfries heeft iets waardoor hij in een wedstrijd vaak wel effectief is, alleen is het allemaal wel echt schrijnend om te zien hoe moeizaam het voetballend gaat bij hem. Die voorzetten van hem zijn echt ronduit dramatisch inderdaad. Zijn grote voordeel is dat hij per wedstrijd 10x in een goede positie komt met zijn runs. Dat is een wapen. Alleen het vervolg is dan echt wisselvallig. Die kopbal assist op Simons was erg goed. Maar hij heeft ook 3 ballen de tribune ingekopt en 6 voorzetten niet voorbij de 1e man gekregen.

Als ik dan zie hoe puntgaaf die voorzet van Frimpong op die afgekeurde goal van Memphis was. Dat is toch echt een wereld van verschil. Dat is echt een bewust gegeven bal, met precies de juiste curve en snelheid. Daar zit echt een idee achter. Bij Dumfries heb ik altijd het gevoel dat het ''op goed geluk'' is; hopen dat de bal goed aankomt.

Maar inderdaad, het kan wel echt een geweldig wapen zijn om Malen en Frimpong in te brengen. Persoonlijk zou ik toch wel een combinatie maken van de opstelling tegen Canada en de opstelling tegen Ijsland. Zie bijgevoegde opstelling. Dat lijkt mij op dit moment het beste, ook op basis van vorm:
- Gakpo vond ik niet al te best spelen, al zie ik in hem nog wel een goede optie voor de spits (gezien zijn lengte en fysiek ook)
- Malen vind ik tot nu toe in de basis bij Oranje nooit indrukwekkend, maar als invaller wel
- Dumfries heeft een te slecht seizoen met Inter gespeeld om in de basis te staan wat mij betreft
- De Vrij kun je in plaats van De Ligt er neer zetten. Ik vind alleen soms De Vrij samen met Van Dijk teveel van het afwachtende, daar waar De Ligt sneller ingrijpt. Dat is vaak een betere combinatie met 1 afwachtende CV (Van Dijk) en 1 echte mandekker (De Ligt dan).

Verbruggen
Geertruida
De Ligt
Van Dijk
Aké
Schouten
Reijnder
Veerman
Frimpong
Brobbey
Depay
11 juni 2024 om 00:26

Ik vond Dumfries dan wel weer sterk met Veerman. Maar de tandem Geertruida en Frimpong aan de rechterkant is wel vermakelijker.

"Zweetband Memphis" doet mij denken aan Ronaldinho. Dit wordt zijn toernooi mark my words

11 juni 2024 om 00:46

Oh god... Hoogmoed komt voor de val, of moet ik in dit geval zeggen zweethoofdmoed komt voor de val.

Simons, Gakpo en Dumfries toch wel onvoldoende vanavond, Simons en Dumfries willen veel maar de uitvoering was niet best. Gakpo laat het spel veel aan zich voorbij gaan, mag best wat meer aanwezig zijn.

Het is bijna provoceren als je Ake maar een 6,5 geeft.

10 juni 2024 om 22:50

Eens, maar dat geldt ook voor Virgil.

Wel mooi, Rafael van der Vaart is zo’n enorme fan van Joey Veerman. Dat laat hij zo vaak weten en zo zien we het ook vanavond: terecht. Joey’s passing techniek naar voren is van heel hoog niveau. Zulke steekpasses gaan nog handig uitpakken tijdens het toernooi. Trainer Ronald kan niet om hem heen!

Hoopte dat die goal Xavi zou bevrijden, maar was wederom helemaal niets. Die gaat niet starten denk ik. Zeker als je dan Malen ziet. Die is echt levensgevaarlijk. Verder Memphis een heerlijke pot en Veerman ook.

Tegen onze verdediging kunnen landen van dit kaliber verder ook beter thuisblijven.

11 juni 2024 om 11:22

Wel grappig dat een paar momenten een wedstrijden maken voor iemand. Voor Malen natuurlijk wel lekker invallen, lekker op de counter met zijn snelheid. Dat is toch makkelijker dan spelen tegen een Ijsland dat in de eerste helft veel meer in eigen 16 hing en nog iedereen fris was. Niet dat ik vond dat Simons top speelde hoor, maar het was echt niet dramatisch.

En uiteindelijk maakt Malen een goede goal en een prima assist (met overigens een grote rol voor de goede passes die daaraan voorafgingen). Dat maakt zijn invalbeurt goed. Maar persoonlijk ergerde ik mij eigenlijk direct dood aan Malen. Viel in en verpeste direct 2 counters, omdat hij volledig voor eigen succes ging en zichzelf vast liep. Schoot toen maar dom tegen een verdediger aan uit een hoek van waaruit hij nooit had kunnen scoren. En probeerde in de 16 door 3 Ijslandse verdedigers heen te gaan, terwijl dat compleet onmogelijk was.

Wat mij betreft start Malen dus ook absoluut niet in de basis. Heeft mij nog geen enkele keer kunnen bekoren in de basis. Hij is juist goed als invaller, waarbij zijn snelheid een wapen is tegen vermoeide tegenstanders. Persoonlijk zie ik het liefst dat we met de opstelling van tegen Canada starten, met het middenveld van tegen Ijsland. En dan Aké als linksback in plaats van v/d Ven.

Ik ben vaak kritisch op Veerman geweest maar vanavond puike pot!

De Vrij is een erg prettige verdediger om naar te kijken, doet simpel zijn ding, pakt enorm eenvoudig de bal af en heeft echt gevoel om op de juiste plek te staan. Daarnaast aan de bal ook prima, no-nonsense. Ideale man naast van Dijk vind ik, 2 spelers die het hele elftal aansturen, anderen beter laten spelen en zelf al hun duels winnen, hopelijk laat Koeman dat centraal zo staan. Ake als je iets behoudend wil spelen op linksback, Van de Ven als je iets meer power wil is mij om het even. Frimpong moet natuurlijk altijd in de basis, met Geertruida of Dumfries achter zich om alles op te vangen. Veerman en Depay in aanvallende zin de kartrekkers, geweldige passes steeds van Veerman die echt enorm gegroeid is. Depay zoals bijna altijd in NL shirt, gretig en sleurend naar succes. Krijgt veel kritiek, soms terecht en soms zwaar overdreven (haarband), maar die jongen geeft wel 110% voor het NL elftal en is steevast je beste aanvaller.

11 juni 2024 om 11:27

Persoonlijk is het mij om het even wie er centraal starten. De Vrij speelde inderdaad goed. Heeft ook wat meer rust in zijn spel dan de Ligt. Echter, ik vind ook geregeld dat de combinatie Van Dijk - De Vrij te afwachtend is in het ingrijpen. Daar heb ik in het geregeld gezien dat het problemen opleverde, omdat dan zowel De Vrij als Van Dijk ''terug liepen'' in plaats van dat 1 iemand ingrijpt, waardoor de tegenstander uiteindelijk gewoon alsnog gevaarlijk wordt. In mijn optiek werkt het als geheel dan soms beter als je 1 afwachtende verdediger hebt met 1 ingrijpende verdediger, wat dan een betere combinatie is met Van Dijk en De Ligt.

Ik merk namelijk ook dat Aké heel vaak de reddende engel moet spelen, wat vaak onbenoemd blifjt. Ook gisteren tegen Ijsland weer. Als Aké er niet was had Van Dijk een dikke blunder gehad bijvoorbeeld. En ook later moest Aké nog weer 2 last ditch blocks doen. Natuurlijk hoort dat erbij als verdedigende linie, maar het gebeurd in mijn optiek vaker doordat het volledige centrale duo dan afwacht i.t.t. dat 1 ingrijpt.

Ake 6,5. Die man was de beste vandaag

Lachwekkende cijfers. gakpo ondermaats, Dumfries ook waardeloos. Eruit met die halve gare spelers en zet mensen erin die laten zien dat ze willen voetballen en willen winnen

10 juni 2024 om 23:15

Los van de onzin die je in je eerste zin uitkraamt, ben ik wel benieuwd wie hen in jouw ogen dan zouden moeten vervangen.

Kan aan mij liggen maar ik vond Ake weer ijzersterk. Staat verdedigend altijd goed en zie hem nooit fouten maken. Aanvallend qua koppen ook gevaarlijk.

11 juni 2024 om 12:45

Helemaal mee eens Denn01. Dat cijfer voor hem slaat echt nergens op. Aké redde ook weer de boel bij de gevaarlijke momenten van Ijsland. Met name toen Van Dijk stond te slapen.. toen blokte Aké een vrij schot in de 16 op goal van die speler van Ijsland. Was echt een uitermate goede redding. En inderdaad, elke corner zowat was het Aké die het kopduel won.

Dat cijfer van Dumfries mag omgedraaid worden met Aké wat mij betreft. Want buiten die assist was Dumfries echt niet geweldig.

Knap hoe Gakpo een voldoende scoort. 1 dribbel waarvan 0 succesvol. Matig tot slecht om gegaan met zijn twee kansen.

11 juni 2024 om 11:53

Helemaal mee eens, heeft echt geen enkele inbreng gehad.

Gakpo echt wel heel matig vandaag, Simons op zijn goal na ook onzichtbaar

Aké een 6,5?? Hij was samen met Veerman en Depay de absolute uitblinker.
Reijnders een 6? Die had vandaag een absolute offday, een 4 was beter.

Wat heeft Memphis dan precies gedaan behalve het spel vertragen?

10 juni 2024 om 23:24

Snap jij het spelletje wel? Alleen al met zijn loopacties creëert hij zoveel ruimte voor andere.

10 juni 2024 om 23:30

Die snapt er de ballen van

11 juni 2024 om 00:48

Sinds wanneer gaan we dat waarderen? Volgens mij werd van Persie altijd afgebrand terwijl die 10x de loopacties maakte die Depay maakt...

Ik snap niet zo goed waarom Koeman perse met een 10 moet spelen. Xavi is het, maar volgens hem weer niet. Koopmeiners haakt vermoedelijk af en Wijnaldum komt een paar stappen te kort. Dan kan je beter met de punt naar achter spelen en een dubbele 8, dus met Veerman en Reijnders voor Schouten. Zo spelen Veerman en Schouten het hele seizoen bij PSV. Memphis sowieso spits en Malen en Frimpong op de flanken

11 juni 2024 om 00:31

Of Maatsen oproepen en een 4 mans middenveld met Frimpong en Maatsen aan de buitenkant. Schouten en Veerman op 6 en 8. Depay als een soort 10. En dan Brobbey/Gakpo/Malen of Weghorst in de spits.

7,5 dumfries vind ik wel lachwekkend.

11 juni 2024 om 11:00

Ja inderdaad. Die 7,5 is lachwekkend laag. Hij zou zeker een 8 of 8,5 moeten hebben.

11 juni 2024 om 12:47

Dat is eerder lachwekkend Mcmulenga. Buiten die assist heeft hij weinig goed gedaan. Ja hij was dreigend qua runs, maar het vervolg deed hij elke keer he-le-maal niets mee. 6 voorzetten die zijn directe tegenstander niet voorbij kwamen, slechte aannames waardoor de kans voorbij was en kan totaal niet mee in combinaties aan die rechterkant. Nee, die 7.5 is lachwekkend hoog. De cijfers van hem en Aké zouden omgedraaid moeten worden.

11 juni 2024 om 13:52

Wel nee, Dumfries was misschien wel de beste van het veld. Jammer dat hij er uit gehaald werd want anders hij had 100% zeker nog gescoord. Dat hing in de lucht en dat voelde je aan alles.

11 juni 2024 om 19:08

Blijkbaar heb ik een andere zicht op voetbal dan jij.

ik vond hem buiten zijn assist gewoon een blinde stier.

Deels eens met de punten maar wel tegen een, met alle respect, Ijsland. Veerman kan in zo'n wedstrijd de sleutel zijn om de openingen te vinden in de defensie van een goed georganiseerde, verdedigend georiënteerde tegenstander. Ik zie alleen ook dat als er echt druk op komt hij niet altijd de juiste keuze maakt en hij tegen toplanden nog net wat handelingssnelheid mist. Dan heeft Schouten in de afgelopen wedstrijden echt (veel) meer indruk op me gemaakt.
Wat mij betreft hebben Xavi en Gakpo zichzelf in deze wedstrijd echt geen goede dienst bewezen, ik vond ze beide ondermaats. Xavi lijkt wat verloren rond te lopen in het Nederlands efltal waarin er waarschijnlijk iets anders gevraagd wordt dan bij zijn club. Gakpo is met zijn loopacties wel dreigend, daar had meer in kunnen zitten maar verder te weinig gebracht in mijn optiek.
Ik had deze wedstrijd graag de tandem Dumfries / Frimpong willen zien want op basis van de afgelopen twee wedstrijden zie ik nu op rechts graag Geertruida en Frimpong. Ik denk dat met Frimpong voor zich het gevaar van Dumfries door het elftal zelf wordt geneutraliseerd al zou het ook extra gevaar kunnen vormen als zij afwisselend kunnen bemoeien met het aanvalsspel (maar dit had ik graag geëxperimenteerd willen zien).
Voor vd Ven is het jammer dat Aké zo solide is want vd Ven heeft ook veel indruk op me gemaakt met zijn power. Ook hier had ik graag het experiment vd Dijk / Aké in het centrum en vd Ven op links willen zien. Van Dijk /de vrij is een goede basis maar aan de andere kant ook te voorspelbaar in de opbouw (mn de Vrij)..
Linksvoor ben ik er nog niet helemaal uit, daar zou Malen goed kunnen staan, maar ook Memphis (met vd Ven achter zich) in een vrije rol, en Brobby spits.
Met het wegvallen van de Jong zou Memphis ook op '10' kunnen spelen, met Brobby in de punt en Malen links. De twee middenvelders daarachter zou ik Veerman en Schouten, of tegen toplanden met Gravenberch/reijnders met Schouten. Maar ook Depay als 10 is niet geprobeerd dus zie ik niet als een optie die zal gaan gebeuren.
Al met al geen slechte laatste generale wedstrijden waarin ik e wel zin in heb gekregen en een combinatie van de basisopstellingen als basis voor het EK zie.

Heeft de Vrij tegen IJsland en Polen gespeelt gisteren?

Ik heb zelden een rechtsbavk zoveel foutieve voorzetten zien geven als Dumfries gisteren. Snap niets van die 7,5

Blij dat Simons eindelijk zijn eerste doelpunt in Oranje maakte, maar verder was hij wel weer de zwakste schakel helaas. Vond ook Verbruggen niet heel zeker ogen. Depay en Veerman waren inderdaad de uitblinkers.

Wat veel mensen nog niet lijken te beseffen is dat het succes van ons Oranje deze zomer in handen is van de vorm van Memphis, een beetje zoals dat in het verleden met de vorm van Robben was. Ik hoop met heel m'n hart dat hij het op z'n heupen heeft. Ik vind het toch wel een aanjager, positief als negatief.

11 juni 2024 om 14:20

Jij vergelijkt nu met alle respect voor Depay! een vlieg met een olifant, hij zal nooit zo goed als een Robben worden en zal zwaar te kort gaan komen tegen de sterke landen

Gewonnen tegen Canada en IJsland en iedereen blij! 😂 Veerman en Depay zijn goed tegen de kleine landen met alle respect! Maar deze 2 gaan zwaar te kort komen tegen de grote landen! Check de statistieken van Depay tegen de grote Landen en dan kun je zien dat 80 procent van zijn doelpunten tegen de kleine landen zijn , en Veerman word zwaar overschat! Het zal wat zijn als Veeman als de verlosser word gezien 😂😂😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren