voetbalzone

Rashford verlengt contract met meerdere jaren en spreekt ambities uit

Lars Capiau18 jul 2023, 18:20
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 18:20
Advertentie

Marcus Rashford heeft zijn contract bij Manchester United verlengd, zo meldt de club op de officiële kanalen. De 25-jarige aanvaller heeft voor vijf jaar bijgetekend, waar zijn huidige contract doorliep tot medio 2024. Hiermee ligt de Engels international tot 2028 vast bij de ploeg van Erik ten Hag.

Rashford was al langere tijd in onderhandeling met de clubleiding van Manchester United, maar nu zijn beide partijen dus akkoord. De rechtspoot had ook lucratieve aanbiedingen elders uit Engeland en andere landen, maar wilde dolgraag bij Manchester United blijven. De 53-voudig international heeft veel vertrouwen in de club onder leiding van Ten Hag, waar hij als zestienjarige zijn debuut maakte.

Voor de ploeg uit Manchester betekent de handtekening van hun steraanvaller erg goed nieuws. Afgelopen voetbaljaargang verkeerde Rashford in bloedvorm. In totaal wist de aanvaller dertig doelpunten te maken en elf keer het voorbereidende werk te leveren. Daarmee werd de aanvaller uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij the Red Devils. "Ik heb al een aantal geweldige dingen mogen ervaren met deze fantastische club, maar er valt ook nog een hoop te bereiken. Ik ben oneindig gemotiveerd om meer prijzen te pakken de komende jaren", laat de aanvaller optekenen op de clubwebsite.

Met het verlengen van Rashford slaat Manchester United dus een belangrijke slag met het oog op de selectie. Eerder versterkte de club zich al met Mason Mount, die voor bijna 65 miljoen euro overkwam van Chelsea. De transfer van André Onana bevindt zich ook in de afrondende fase, waardoor Ten Hag deze week tevreden op het vliegtuig naar Amerika zal stappen in aanloop naar het trainingskamp van Manchester United aldaar.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …