voetbalzone

Razendsnelle treffer Ibrahimovic brengt Zweden vaster op plaats twee

Erik van Dam10 sep 2013, 19:55
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 19:55
Advertentie

Zweden mag blijven dromen van deelname aan het WK 2014. De groep winnen, en daarmee een direct ticket afdwingen voor het toernooi in Brazilië, lijkt een utopie gezien de dominantie van groepsgenoot Duitsland. Tweede worden en zodoende de play-offs bereiken wordt echter wél een steeds reëlere optie. Door een 0-1 zege op Kazachstan staan de Zweden nu namelijk behoorlijk stevig op die tweede plaats.

/

De wedstrijd van dinsdag in Astana was voor de Kazakken al niet meer dan een duel om des keizers baard. Behoudens de eerste minuut was het thuisland echter redelijk fel in de duels en liet het zich niet zomaar onder de voet lopen door Zweden. Als gezegd was de oplettendheid er in minuut één nog niet. Al binnen dertig seconden ontsnapte Zlatan Ibrahimovic: de spits penetreerde de zestien meter, schudde zijn belager van zich af en haalde met links uit richting de verre hoek.

De bal vloog binnen en Zweden zat direct op rozen. Scoren deed het na de eerste minuut niet meer, maar klimmen wel. Duitsland wordt tot op twee punten genaderd, al heeft die Mannschaft nog wel een wedstrijd te gaan. Zweden is nog niet zeker van plaats twee in de groep, maar tijdens de volgende speelronde in oktober kan het moment daar zijn.

Bezig met laden …